ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικοί εκβιασμοί με φόντο τους Έλληνες στρατιωτικούς: Ανέβαλαν το επισκεπτήριο

Τουρκικοί εκβιασμοί με φόντο τους Έλληνες στρατιωτικούς: Ανέβαλαν το επισκεπτήριο

Η Τουρκία απαντά εμμέσως στην νέα αρνητική απάντηση της ελληνικής δικαιοσύνης (την τρίτη κατά σειρά) για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν από την Τουρκία.

Έτσι οι τουρκικές αρχές έκοψαν το επισκεπτήριο που ήταν να γίνει μεθαύριο Δευτέρα (19/3) από τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Αντί αυτού θα πραγματοποιηθεί μόνο τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των κρατουμένων και των οικογενειών τους την προσεχή Τετάρτη και το επισκεπτήριο μετατίθεται για την επόμενη Παρασκευή 23 Μαρτίου και αυτό εάν οι Τούρκοι δεν προφασιστούν κάποιο άλλο λόγο για την εκ νέου ματαίωσή του.

Οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν βέβαια σαφή απάντηση για τους λόγους της αλλαγής του επισκεπτηρίου υποστηρίζοντας ότι οφείλεται σε «γραφειοκρατικά ζητήματα», αλλά φυσικά δεν έχει να κάνει τίποτα μα αυτό.

Πρόκειται καθαρά για τουρκικό εκβιασμό και τίποτα παραπάνω, προσβλέποντας σε κάποια «συμφωνία» για ανταλλαγή με τους “8” φυγάδες. .

Ήδη έχουν συμπληρωθεί πάνω από δύο εβδομάδες από την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, περιμένοντας να οριστεί η δίκη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο επαγγελματίας οπλίτης και ο υπολοχαγός έχουν ηθικό ακμαιότατο και είναι οπλισμένοι με υπομονή. Συνεργάζονται με τις Αρχές και αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν το βάζουν κάτω, δεν χάνουν το κουράγιο τους και το χιούμορ τους, οπότε χρειάζεται, κάτι που δίνει δύναμη και στους δικούς τους ανθρώπους.

Στο τέλος του μήνα, οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών θα συναντηθούν στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης με τον Τούρκο δικαστή, ούτως ώστε να ενημερωθούν για οτιδήποτε νεότερο υπάρχει σχετικά με την υπόθεση. Ίσως τότε γίνει γνωστό και το κατηγορητήριο βάσει του οποίου οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σε δίκη.

Στους δυο στρατιωτικούς αναφέρθηκε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ο διοικητής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Δημήτρης Μπονώρας. «Η σκέψη μου είναι στους συναδέλφους που κρατούνται στην Αδριανούπολη, τους εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου, δύναμη και υπομονή, γρήγορα να είναι μαζί μας, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτούς», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.