Προβλήματα στην τουρκική οικονομία από το το εμπάργκο των Ελλήνων ελέω της αιχμαλωσίας των στρατιωτικών

Προβλήματα στην τουρκική οικονομία από το το εμπάργκο των Ελλήνων ελέω της αιχμαλωσίας των στρατιωτικών

Η Τουρκάλα αρθρογράφος, Jale Özgentürk, σε άρθρο της στην κυριακάτικη εφημερίδα Hürriıyet, αποκαλύπτει ότι οι διαμαρτυρίες οικονομικών παραγόντων της ανατολικής Θράκης αυξάνονται συνεχώς από την υπόθεση της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Έβρου και μάλιστα υπογραμμίζει ότι το εν λόγο εμπάργκο έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Όπως τονίζει η Τουρκάλα αρθρογράφος, συνέπεια της υπόθεσης αυτής ήταν και η αναβολή του προγραμματισμένου για τις 15-16 Μαρτίου ελληνοτουρκικό οικονομικό φόρουμ, που θα γίνονταν στην Κομοτηνή της ελληνικής Θράκης.

Η αναβολή αυτή, σύμφωνα με την Jale Özgentürk, πλήττει τα οικονομικά συμφέροντα της Τουρκίας γιατί μέσω αυτού του φόρουμ η Τουρκία θα προωθούσε τα προϊόντα της στην Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας η Ελλάδα είναι μέλος.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, στο φόρουμ αυτό της Κομοτηνής σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε γίνει γνωστό κατά την επίσκεψη του Ερνογάν τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα, θα παραβρίσκονταν και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, δίνοντας μεγάλη σημασία στην διεξαγωγή του σε μια περίοδο που η τουρκική οικονομία δείχνει σημάδια ύφεσης.

Αντ’ αυτού όμως, οι σχέσεις των δυο χωρών έχουν επιδεινωθεί σε μέγιστο βαθμό εξ αφορμής της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Φαίνεται πως αρχίζει να «τσούζει» τους Τούρκους το οικονομικό εμπάργκο που άρχισαν αν επιβάλλουν κάτοικοι κυρίως των συνοριακών περιοχών, αλλά και οι γενικότερες οικονομικές κυρίως επιπτώσεις της κρίσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.