Οι Τούρκοι φτιάχνουν δρόμο στη νησίδα Τσαβούς απέναντι από τα Ίμια

Οι Τούρκοι φτιάχνουν δρόμο στη νησίδα Τσαβούς απέναντι από τα Ίμια

Πυρετός χωματουργικών εργασιών για τη διάνοιξη δρόμου, ο οποίος θα οδηγεί στο πιο υψηλό σημείο της νησίδας Τσαβούς, ακριβώς 2 νμ ανατολικά των βραχονησίδων Ίμια, από τους Τούρκους. Απώτερος σκοπός είναι η κατασκευή φυλακίου και παρατηρητηρίου που θα επιβλέπει ολόκληρη τη γύρω θαλάσσια περιοχή.

Τα χωματουργικά μηχανήματα, που μετέφεραν τις προηγούμενες μέρες από το λιμάνι της Αλικαρνασσού, πραγματοποιούν εργασίες διάνοιξης δρόμου που θα οδηγεί από την πρόχειρη προβλήτα που κατασκευάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο ψηλότερο ΒΑ σημείο του νησιού, που θα κατασκευαστεί ο σύγχρονος πύργος παρατήρησης και θα επανδρώνεται από άνδρες των τουρκικών Ε.Δ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ηurriyet, το φυλάκιο και το παρατηρητήριο θα κατασκευαστούν δίπλα σ’ έναν οθωμανικό πύργο, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Το παρατηρητήριο, θα είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες θερμικές κάμερες, που θα ελέγχουν τις κινήσεις στις βραχονησίδες Ίμια, έως τις απέναντι ακτές της Καλόλιμνου και της Καλύμνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.