ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Για πρώτη φορά ο Ερντογάν άνοιξε «παράθυρο» για την απελευθέρωση των 2 αιχμαλώτων Ελλήνων στρατιωτικών

Για πρώτη φορά ο Ερντογάν άνοιξε «παράθυρο» για την απελευθέρωση των 2 αιχμαλώτων Ελλήνων στρατιωτικών

Για πρώτη φορά ο Ρ.Τ.Ερντογάν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να απελευθερωθούν οι 2 Έλληνες αιχμάλωτοι στρατιωτικοί καθώς είπε ότι οι Τούρκοι δικαστές «θα εκτιμήσουν το θέμα στη σωστή του διάσταση» μιλώντας χθες στην Σύνοδο της Βάρνας

Είναι μια φράση η οποία έδειξε ότι υπάρχουν κάποιες ελπίδες επιστροφής των 2 αιχμαλώτων. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι στις 3 Απριλίου θα υπάρξει παρέμβαση Β.Πούτιν για το ζήτημα αυτό.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα ζητήσει από τον Τούρκο ομόλογό του την απελευθέρωση των στρατιωτικών λίγες ημέρες πριν το ορθόδοξο Πάσχα που για ευνόητους λόγους είναι σημαντική εορτή και για αυτόν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Απριλίου Μεγάλη Τρίτηγια την Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας με τον Ρ.Τ.Ερντογάν όπου θα θέσει το ζήτημα των 2 Ελλήνων αιχμαλώτων και εν συνεχεία το θέμα θα επιλυθεί μεταξύ αξιωματούχων των δύο πλευρών με εμπλοκή των ρωσικών ΥΠΑΜ και ΥΠΕΞ στην Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια στην Μόσχα την επομένη ημέρα, στις 4 του μηνός.

Υπάρχουν κάποιες ελπίδες ότι στην «VII Moscow Conference on International Security» θα έχουμε αίσιο τέλος για τους δύο Έλληνες αιχμαλώτους στρατιωτικούς

Χθες ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και ζήτησε από τον Τούρκο Πρόεδρο να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες για να απελευθερωθούν σύντομα, ει δυνατόν πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα. “Είσαι ηγέτης δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτικούς που χάθηκαν στα χιόνια” ανέφερε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» ο Γιούνκερ στον Ερντογάν.

Στο ζήτημα αυτό ο Τούρκος πρόεδρος ήταν έτοιμος να απαντήσει και μάλιστα με ευρωπαϊκή φρασεολογία. Όλοι περίμεναν ότι θα μιλούσε για την ανεξαρτησία της τουρκικής Δικαιοσύνης, ωστόσο η απάντησή ήταν πως οι δικαστές “θα εκτιμήσουν το θέμα στη σωστή του διάσταση”.

Σημειώνουμε ότι εάν απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κατόπιν της αναμενόμενης παρεμβάσεως Β.Πούτιν, αναμένεται να κερδίσει η ρωσική πλευρά πάρα πολλά σε επικοινωνιακό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο.

Καταρχήν θα έχει λύσει ένα ζήτημα που αφορά δύο μέλη μιας εχθρικής επί του πρακτέου Συμμαχίας.

Αντίθετα οι ΗΠΑ θα έχουν εμφανιστεί ως ανίκανες να διαχειριστούν τέτοιου τύπου κρίσεις όπως τα ελληνοτουρκικά και αυτό που φαίνεται είναι ότι με την συμπεριφορά τους τόσα χρόνια εξέθρεψαν την τουρκική προκλητικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ίσως για αυτό έσπευσε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ να παρέμβει λίγο πριν το Πάσχα και αυτός…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.