ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Eνεργοποιήθηκε για 2η φορά σε λίγες ημέρες η δύναμη Δέλτα: Φόβοι για τουρκική επιθετική ενέργεια σε νησί

Eνεργοποιήθηκε για 2η φορά σε λίγες ημέρες η δύναμη Δέλτα: Φόβοι για τουρκική επιθετική ενέργεια σε νησί

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα δόθηκε εντολή ενεργοποίησης της Δύναμης Δέλτα με την πρώτη να έχει γίνει το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Η δεύτερη σήμερα το πρωί περίπου στις πεντε απο τον ΥΕΘΑ Πανο Καμμένο. Δεν είναι χωρίς λίγο καιο αιτία αυτές οι ασκήσεις ετοιμότητας αυτές τις ημέρες και δεν έχουν τον “επικοινωνιακό χαρακτήρα” που είχαν στο παρελθόν.

Η ενεργοποίηση της Δύναμης Δέλτα συζητήθηκε στο χθεσινό Συμβούλιο Άμυνας το οποίο είχε χαρακτηριστικά διαχείρισης πολεμικής κρίσης.

Προφανώς υπήρξαν φόβοι ότι οι Τούρκοι σχεδιάζουν κάποια ενέργεια κατάληψης βραχονησίδας. Η ενεργοποίηση της δύναμης «Δέλτα» γίνεται με μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και αερομεταφερόμενες δυνάμεις να συμμετέχουν σε ένα σενάριο που θέλει κυρίως την αντιμετώπιση αποβατικής ενέργειας.

Η άσκηση είναι ευρείας έκτασης και περιλαμβάνεται ακόμη και ανακατάληψη βραχονησίδας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, κατόπιν εντολής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, από Αρχηγό ΓΕΕΘΑ διετάχθη άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής».

Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων με συμμετοχή μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων».

https://twitter.com/PanosKammenos/status/978866541944102913

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.