Απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για την χθεσινή ταπείνωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών: Ελεύθερος ο ένας Τούρκος φυγάς!

Απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για την χθεσινή ταπείνωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών: Ελεύθερος ο ένας Τούρκος φυγάς!

H Αθήνα απάντησε με τον δικό της τρόπο στην Αγκυρα για την χθεσινή ταπεινωτική μεταγωγή των δύο καταβεβλημένων αιχμαλώτων Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Ανδριανούπολης, αφήνοντας ελεύθερο τον έναν από τους οκτώ Τούρκους φυγάδες στρατιωτικούς οι οποίοι καταζητούνται από τη Τουρκία και ζητείται η έκδοσή τους.

Πριν λίγο παρέλαβε τα χαρτιά του ο Τούρκος αξιωματικός, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατείτο μέχρι σήμερα,

Η κυβέρνηση διέθεσε τουλάχιστον 20 άνδρες των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ (ΕΚΑΜ και αντιτρομοκρατική) για την φύλαξή του.

Η φύλαξή του θα είναι σε 24ωρη βάση, σε απόρρητη τοποθεσία, ακριβώς για να μην γίνει στόχος απαγωγής από την ΜΙΤ, όπως συνέβη με τους 6 γκιουλενιστές στο Κόσοβο.

Θεωρείται βέβαιο ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να τον απαγάγει, όπως και τους υπόλοιπους συναδέλφους του, όταν αφεθούν ελεύθεροι και πλέον μιλάμε για μια αναμέτρηση της ΕΛΑΣ με την ΜΙΤ που οι “κακές γλώσσες” λένε ότι “αλωνίζει” στην Αθήνα.

Αλλωστε ο ίδιος ο Ρ.Τ. Ερντογάν έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι «δεν θα ησυχάσει αν οι 8 πραξικοπηματίες που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν βρεθούν στην Τουρκία για να δικαστούν…».

Μια επιχείρηση απαγωγής του εν μέσω της προεκλογικής περιόδου στη Τουρκία, θεωρείται άκρως πιθανή.

Ο Τούρκος στρατιωτικός είχε πάρει άσυλο με απόφαση της δευτεροβάθμιας αρμόδιας επιτροπής, αλλά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε προσφύγει σε βάρος της συγκεκριμένης απόφασης, με αποτέλεσμα οι δικηγόροι του Τούρκου στρατιωτικού να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να ζητήσουν ο πελάτης τους να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο έχει δώσει εντολή να φυλάσσεται και να προστατεύεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και να δίνει το παρών στις αστυνομικές Αρχές κάθε μέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι στον Τούρκο αξιωματικό δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.