Την παρέμβαση του Βλ. Πούτιν για τους Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε το Άγιο Όρος

Την παρέμβαση του Βλ. Πούτιν για τους Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε το Άγιο Όρος

Από την 1η Μαρτίου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, κρατούνται αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης μετά το περιστατικό στον Έβρο.

Τότε που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν χωρίς να το καταλάβουν σε τουρκικό έδαφος και ο Ερντογάν αποφάσισε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κατάσταση.

Το ζήτημα, όμως, ξεφεύγει από την πολύχρονη «διαμάχη» Ελλάδας – Τουρκίας. Η απελευθέρωση των δύο συμπατριωτών μας έχει επίσης ζητηθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα επανειλημμένως.

Τέθηκε ξανά και σήμερα και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη. Αυτά του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ελληνική Βουλή. Ωστόσο στην υπόθεση «μπαίνει» πλέον και ο Βλαντιμίρ Πούτιν!

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, το Άγιο Όρος και ο «τσάρος»

Έντονο και ζωηρό είναι το ενδιαφέρον και του Αγίου Όρους για την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1 στις 31 Μαρτίου η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους έστειλε επιστολή προς το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε αυτήν, πέραν των θερμών ευχών και συγχαρητηρίων των Αγιορειτών πατέρων, για την επανεκλογή του στο Κρεμλίνο, του ζητήθηκε να μεσολαβήσει προς τον Τούρκο ομόλογο του, στη συνάντηση που είχαν ύστερα από τρία εικοσιτετράωρα στην Άγκυρα (3 Απριλίου). Κι αυτό προκειμένου να μπει ένα τέλος στην κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πριν από λίγες μέρες έφτασε η απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιο Όρος. Ρώσος διπλωμάτης μετέφερε στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος (ρωσική μονή) προφορικά τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Βλαντιμίρ Πούτιν προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, για τις ευχές που έλαβε για την νέα του θητεία.

Πέραν αυτού, ο Ρώσος Πρόεδρος ενημέρωσε την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους πως στη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε το ζήτημα της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο «σουλτάνος», λοιπόν, δείχνει ανένδοτος! Και αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί όσο περισσότερο μπορεί τον «Γολγοθά» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.