Τούρκος φυλακισμένος στα Διαβατά θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου!

Τούρκος φυλακισμένος στα Διαβατά θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου!

Μέσα από το κελί των φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης ο πρώην συνεργάτης των Τούρκων πρωθυπουργών Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και Τανσού Τσιλέρ, δηλώνει υποψηφιότητα για τη θέση του βουλευτή στις προσεχείς εκλογές στην Τουρκία!

Συνελήφθη στους Ευζώνους με διεθνές ένταλμα σύλληψης καθώς αναζητούταν από τη χώρα του για απόπειρα εκβίασης.

Ο 62χρονος ζητεί να αφεθεί ελεύθερος στην Ελλάδα, όμως δεν δέχεται να επιστρέψει στη χώρα του επικαλούμενος πολιτική δίωξη και υποστηρίζει πως θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με το δημοκρατικό κόμμα (DP), όπως επιβεβαιώνεται και από έγγραφο του κόμματος.

Ο 62χρονος συνελήφθη στις 13 Απριλίου στους Ευζώνους την ώρα που έβγαινε από την Ελλάδα προς την πΓΔΜ και από τότε κρατείται στις φυλακές. Διαπιστώθηκε ότι έχει εκδοθεί σε βάρος του ερυθρά αγγελία, καθώς έχει καταδικαστεί στην Τουρκία σε φυλάκιση 6 χρόνων το Νοέμβριο του 2012 για απόπειρα εκβίασης που φέρεται ότι διέπραξε τον Σεπτέμβριο του 2005.

Από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη υποστηρίζει ότι το δικαστήριο ήταν στημένο στη χώρα του, πως ποτέ δεν ενημερώθηκε ούτε για τη δίκη ούτε για τη δίωξή του και ότι την ημερομηνία που κατηγορείται ότι διέπραξε το αδίκημα ο ίδιος ήταν στη Γαλλία, ενώ λίγους μήνες αργότερα εξέδωσε διαβατήριο από την τουρκική πρεσβεία στη Γαλλία.

Ο H.M. υποστήριξε ότι διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν για την πολιτική του δράση ως μέλος του «Δημοκρατικού Κόμματος» (DP) και επειδή ήταν υπεύθυνος για όλα τα τουρκικά λιμάνια ως σύμβουλος του πρώην προέδρου της Τουρκίας. Συμπληρώνει πως τα τελευταία χρόνια ζει κυρίως στο εξωτερικό και από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε νοικιάσει σπίτι στην Αθήνα και μάλιστα είχε και ελληνικό ΑΦΜ στη Δ.Ο.Υ. Εξωτερικού.

Αναφέρει ότι κινδυνεύει εάν παραδοθεί στη χώρα του, καθώς έχει αναπτύξει δράση εναντίον του Ερντογάν στο εξωτερικό και έχει γράψει βιβλία η κυκλοφορία των οποίων έχει απαγορευτεί στην Τουρκία, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται.

Ωστόσο παλιότερα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου τον παρουσιάζουν φυγόδικο στη Γαλλία την περίοδο των μεγάλων σκανδάλων στην Τουρκία, αλά και έναν εκ των εμπλεκομένων σε υποθέσεις διαφθοράς που ταλάνισαν τη γειτονική χώρα.

Ο ίδιος δηλώνει στις ελληνικές αρχές πως θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του προσεχούς Ιουνίου. Μάλιστα προσκόμισε και έγγραφο του «Δημοκρατικού Κόμματος» της Τουρκίας σύμφωνα με το οποίο ενημερώνονται οι ελληνικές αρχές ότι «θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις γενικές εκλογές της 24ης Ιουνίου και ζητείται να διευκολυνθεί σε ό,τι χρειαστεί για τον προεκλογικό του αγώνα».

Η νομοθεσία της Τουρκίας επιτρέπει στον 62χρονο να είναι υποψήφιος… εξ αποστάσεως, όμως ο ίδιος επιθυμεί να είναι ελεύθερος στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό σήμερα αναμένεται να ζητήσει από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους για να αφεθεί ελεύθερος. Ο 62χρονος επικαλείται λόγους υγείας και συγκεκριμένα καρδιακά προβλήματα, επειδή έχει υποβληθεί σε επεμβάσεις, αλλά και ψυχιατρικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.