Ο Α.Τσίπρας πήγε να «τρίξει» τα «δόντια» στον Ρ.Τ.Ερντογάν και τελικά ζήτησε να δικαστούν οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί!

Ο Α.Τσίπρας πήγε να «τρίξει» τα «δόντια» στον Ρ.Τ.Ερντογάν και τελικά ζήτησε να δικαστούν οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί!

Τι έκανε επί της ουσίας ο Α.Τσίπρας στην χθεσινή του συνάντηση με τον Ρ.Τ.Ερντογάν; Του ζήτησε να δικαστούν οι 2 Έλληνες αιχμάλωτοι στρατιωτικοί!

Δηλαδή αναγνώρισε δίκιο στον Ρ.Τ.Ερντογάν που ακόμα κι αν δεχτούμε ότι όντως οι 2 Έλληνες πιάστηκαν σε τουρκικό έδαφος θα έπρεπε άμεσα να επιστραφούν όπως είχε γίνει στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις με Τούρκους στρατιωτικούς που εισέρχονταν σε ελληνικό έδαφος πιθανότατα από λάθος εκτίμηση.

«Δεν θα έλεγα ότι ήταν απ’ τις πιο εύκολες συναντήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το ραντεβού με τον Ταγίπ Ερνογάν, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, το οποίο διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως ήταν αναμενόμενο, έδωσε έμφαση στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται εδώ και 4 μήνες χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Δεν ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους, αλλά να προχωρήσει η δίκη τους. Να λειτουργήσει, δηλαδή, η δικαιοσύνη στην Τουρκία.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «προφανώς ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο θέμα των οκτώ», καθώς πιστεύει ότι πρόκειται για ανθρώπους που είχαν ως στόχο να τον δολοφονήσουν. «Τον ενημέρωσα για τη δικαστική εξέλιξη, ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη» σχολίασε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Τον ενημέρωσα ότι για την ελληνική κυβέρνηση οι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι».

«Δεν υπήρξε σαφής συσχέτιση των δύο θεμάτων. Εν τούτοις ο Τούρκος πρόεδρος θεωρεί ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και υπ’ αυτή την έννοια είναι ένα μείζον θέμα συμβολικής και επικοινωνιακής σημασίας γι’ αυτόν» συνέχισε την παρουσίαση της συζήτησης και επανέλαβε ότι η ελληνική πλευρά δεν ζητάει κάποια χάρη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά «να προχωρήσουν οι διαδικασίες, να οριστεί η προβλεπόμενη διαδικασία, να δικαστούν».

«Βγαίνοντας απ’ τη συνάντηση έχω περισσότερες ελπίδες απ’ ότι πριν μπω» ήταν το συμπέρασμα του πρωθυπουργού.

Στα υπόλοιπα θέματα είπε πως δώσαμε έμφαση στις προσπάθειές μας για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο, αλλά συζητήσαμε και για το Κυπριακό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τονίστηκε η σημασία που έχει η συνέχιση των συνομιλιών και συμφωνήσαμε στο αμέσως επόμενο διάστημα στενή επαφή των δύο υπουργών μας Εξωτερικών για το θέμα αυτό».
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και τις συνεχείς υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, ο κ. Τσίπρας είπε πως συμφώνησαν να υπάρξει μια πιο στενή και συχνή επικοινωνία ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών αλλά και στους Αρχηγούς των Επιτελείων. Εντύπωση προκαλεί ότι δεν αναφέρθηκε στον υπουργό Αμυνας, αφήνοντας τον Πάνο Καμμένο εκτός του κάδρου και επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι η Άγκυρα δεν θέλει να συζητά με τον Έλληνα ΥΕΘΑ.
Η συνάντηση κράτησε 2 ώρες. Άρχισε γύρω στις 17.20 ώρα Ελλάδας, με καθυστέρηση δύο περίπου ωρών σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα, λόγω άλλων υποχρεώσεων στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν συμπληρωθούν δύο ώρες .
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χειραψία και στάθηκαν για τις καθιερωμένες φωτογραφίες, με τα φλας να… αστράφτουν. Μέχρι που ο Ερντογάν αποφάσισε να… διώξει τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και τώρα αν μας αφήσετε μόνους, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη διμερή μας συνάντηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.