Συνελήφθησαν 4 Τούρκοι σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στον Έβρο

Συνελήφθησαν 4 Τούρκοι σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στον Έβρο

Οι συλλήψεις των 4 Τούρκων που έγιναν χθες το απόγευμα στην απαγορευμένη περιοχή ΖΑΠ (Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως) του χωριού Σοφικό Διδυμοτείχου στον Έβρο αυξάνουν την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε συνδυασμό με την προ πενταμήνου αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές που βρίσκονται αρκετά κοντά.

Πρόκειται για δύο Τούρκους που δηλώνουν δημοσιογράφοι (έτσι ισχυρίζονται) και δύο ακόμα συμπατριώτες τους. Την υπόθεση χειρίζεται η αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες στις συλλήψεις δεν υπήρξε εμπλοκή του στρατού.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις, διότι τους εντόπισαν να κινούνται σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως), χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια.

Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου, ενώ ενημερώθηκαν και οι στρατιωτικές αρχές.

Υποστηρίζουν ότι έκαναν ρεπορτάζ για την μητέρα και τα τρία παιδιά που αγνοούνται

Όπως διαπιστώθηκε, οι 4 Τούρκοι βρίσκονταν νόμιμα στην χώρα μας, αλλά νόμιμη δεν ήταν η παρουσία τους στην περιοχή.

Οι δύο Τούρκοι επέμειναν πως είναι δημοσιογράφοι και ταξίδεψαν στον Έβρο από την Αθήνα. Οι άλλοι δύο Τούρκοι πολίτες πήγαν στο σημείο από την Θεσσαλονίκη και δήλωσαν πως ήθελαν να βοηθήσουν στο ρεπορτάζ!

Σε βάρος τους όμως θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Ορεστιάδας, με την κατηγορία ότι κινούνταν χωρίς την απαραίτητη άδεια στην ΖΑΠ (Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως).

Το γεγονός που χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για την παρουσία τους εκεί, ήταν το περιστατικό της μητέρας με τα τρία παιδιά της

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή του Θουρίου. Στη βάρκα επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι. Οι πέντε από τους επιβάτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο μετά το συμβάν και διεσώθησαν, δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές ότι μαζί τους στη βάρκα βρίσκονταν άλλα τέσσερα άτομα, μία γυναίκα και τρία ανήλικα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες έτυχε άλλο ένα περίεργο περιστατικό αυτή τη φορά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Στη σύλληψη ενός Βουλγάρου, ο οποίος φέρεται να έβαζε φωτιές κοντά στο οχυρό του Ρούπελ στις Σέρρες προχώρησαν οι αρχές της περιοχής, όπως δήλωσε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Μανώλης Τσολάκης.

«Περίπου στις 7 το πρωί σήμερα, ειδοποιηθήκαμε από το στρατό ότι υπάρχει καπνός κοντά στο οχυρό του Ρούπελ. Την ώρα που επιχειρούσε στο σημείο η Πυροσβεστική και έθεσε υπό έλεγχο την εστία, εμφανίστηκε και άλλος καπνός λίγο πιο πάνω και εντοπίστηκε κάποιο άτομο να βάζει πυρκαγιές» ανέφερε ο κ. Τσολάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM».

Ο ίδιος σημείωσε πως υπήρξε άμεση κινητοποίηση, ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας από τις Σέρρες, ενώ «είχαμε και κινητοποίηση από ομάδα του στρατού». «Αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας ένα άτομο, είναι αλλοδαπός και έβαζε πυρκαγιές σε ελληνικό έδαφος με ισχυρούς ανέμους να πνέουν στην περιοχή» πρόσθεσε.

Όπως έγινε γνωστό από την προανάκριση της Πυροσβεστικής, ο συλληφθείς δηλώνει υπήκοος Βουλγαρίας και κάτοικος Σόφιας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.