ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η Άγκυρα «εκτίμησε» την επιστροφή των 2 Τούρκων στρατιωτικών: «Ξέρουμε που κρατάτε τους 8 προδότες εσείς & οι ΗΠΑ»!

Η Άγκυρα «εκτίμησε» την επιστροφή των 2 Τούρκων στρατιωτικών: «Ξέρουμε που κρατάτε τους 8 προδότες εσείς & οι ΗΠΑ»!

Oι Τούρκοι όχι μόνο δεν εκτίμησαν την κίνηση των Αθηνών να απελευθερώσουν άμεσα τους 2 Τούρκους στρατιωτικούς και να τους επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία αλλά επαναφέρουν πάλι το ζήτημα των 8 Τούρκων φυγάδων αξιωματικών αναφέροντας πως ζουν σε ελληνικό έδαφος υπό ελληνική και αμερικανική προστασία και ότι το κόστος της φύλαξής τους ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο δολάρια το μήνα!

Την «αποκάλυψη» την έκανε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah η οποία εκφράζει τις απόψεις της τουρκικής προεδρίας. Είναι γνωστό πως οι ΗΠΑ δεν ήθελαν με τίποτα να παραδοθούν οι Τούρκοι ανιωματικοί στην Άγκυρα.

Σημειώνεται πως οι «8» κατηγορούνται ως ανήκοντες στο Τάγμα Γκιουλέν και ότι ο ιμάμης Φ.Γκιουλέν διοργάνωσε με την βοήθεια αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

Έτσι η εφημερίδα κατηγορεί ευθέως ότι ΗΠΑ και Ελλάδα προστατεύουν τους πραξικοπηματίες και μάλιστα με τεράστιο οικονομικό κόστος.

Το δημοσίευμά έχει τίτλο «Ελλάδα και ΗΠΑ έστησαν μαζί ασπίδα για τους προδότες» και υποστηρίζει ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν τη μυστική τοποθεσία, όπου παραμένουν φυλασσόμενοι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 κι ότι όπως ανακάλυψαν, έχει αναπτυχθεί γύρω τους σε 24ωρη βάση μια φρουρά 200 ατόμων , αποτελούμενη από Αμερικανούς πράκτορες, μέλη της ΕΥΠ, Έλληνες αστυνομικούς και ελεύθεροι σκοπευτές.

Το μηνιαίο κόστος προστασίας των οκτώ αγγίζει το ένα εκατομμύριο δολάρια και υποστηρίζεται ότι οι πραξικοπηματίες έδωσαν στην ελληνική πλευρά «ευαίσθητες πληροφορίες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», και γι’ αυτό το λόγο αυξήθηκε η ομάδα προστασίας τους από περίπου 30 σε 200 άτομα.

Πάντως είναι πολύ πιθανό ότι και ο λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ δεν ήθελαν ποτέ να επιστραφούν οι «8» απέναντι στην Τουρκία να έχει να κάνει με το γεγονός ότι γνωρίζουν «ευαίσθητες πληροφορίες» και για τις κινήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και των αμερικανικών ΕΔ στην βάση του Ιντσιρλίκ κατά την διάρκεια του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Όπως είναι γνωστό οι ΗΠΑ έδωσαν στήριξη στο νόμιμο πρόεδρο της χώρας Ρ.Τ.Ερντογάν με δεύτερη ανακοίνωσή τους πολλές ώρες αργότερα και όταν πλέον είχε ξεκαθαρίσει η έκβαση του πραξικοπήματος.

Στην πρώτη ανακοίνωσή τους αφήναν περιθώρια «νομιμοποιήσης» μιας τυχούσας επικράτησης των πραξικοπηματιών.

Μια ανακοίνωση που έγινε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε πως «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πλήρως καταλάβει την διαχείριση της χώρας για να επαναφέρουν την συνταγματική τάξη, ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, το κράτους του νόμου και την γενική ασφάλεια η οποία ζημιώθηκε. Όλες οι διεθνείς συμφωνίες βρίσκονται ακόμα σε ισχύ. Ελπίζουμε πως οι καλές σχέσεις μας με όλες τις χώρες θα συνεχιστούν

Ανέφεραν πως «οι πράξεις τους έγιναν ώστε να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη, και το κράτος νόμου πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα».

Δηλαδή πήραν εντελώς το μέρος των πραξικοπηματιών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή την ανακοίνωση ακόμα την «πληρώνουν» οι ΗΠΑ, Ρ.Τ.Ερντογάν δεν «ξεχνάει» ποτέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.