ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ντέιρ Αλ Ζουρ: Νεκρός Βέλγος οπλαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους από τα κυβερνητικά στρατεύματα

Ντέιρ Αλ Ζουρ: Νεκρός Βέλγος οπλαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους από τα κυβερνητικά στρατεύματα

Τη στιγμή που οι ισλαμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ηττώνται σε όλα μέτωπα σε Συρία και Ιράκ, εντείνουν τις επιθέσεις τους στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Η οποία είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στην ανατολική Συρία, η οποία παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος της υπό τον έλεγχο του στρατού και πολιορκείται από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές εδώ και δύο χρόνια.

Οι ισλαμιστές με λύσσα επιτίθενται στις θέσεις της κυβερνητικής φρουράς στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να σπάσουν τις αμυντικές γραμμές των πολιορκημένων.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει μεγάλες απώλειες σε άνδρες στην προσπάθειά του να κάμψει την αντίσταση των κυβερνητικών. Μόνο τις προηγούμενες 24 ώρες σκοτώθηκαν 50 ισλαμιστές και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν.

Στις επιθέσεις οι ισλαμιστές έχασαν και έναν από τους κορυφαίους οπλαρχηγούς τους.

Ο βελγικής υπηκοότητας Άμπου Ομάρ Αλ Μπελγίκι, γνωστός και ως Άμπου Τάλχα Αλ Ασκάρι, είναι ο οπλαρχηγός που σκοτώθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με Συριακά δημοσιεύματα, ήταν ένας μεγάλης επιρροής αρχιτρομοκράτης και ευθύνεται για τους σχεδιασμούς πολλών επιθέσεων στην Ευρώπη και τη στρατολόγηση τρομοκρατών σε δυτικές χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.