ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιράκ: Μετά τη Μοσούλη «έρχεται» η τουρκμένικη Ταλ Αφάρ – Αναδίπλωση των ισλαμιστών και… απειλές Ερντογάν

Ιράκ: Μετά τη Μοσούλη «έρχεται» η τουρκμένικη Ταλ Αφάρ – Αναδίπλωση των ισλαμιστών και… απειλές Ερντογάν

Η πόλη Ταλ Αφάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, αποτελεί το τελευταίο σοβαρό προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία της Νινευή.

Ακολούθως, οι ισλαμιστές δεν διατίθενται να την εγκαταλείψουν τόσο εύκολα, στα χέρια του Ιρακινού στρατού, που λίγο καιρό νωρίτερα είχαν πλήρως κατατροπώσει, απειλώντας την ίδια τη Βαγδάτη. Έτσι, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επερχόμενη επίθεση του ιρακινού στρατού, με την κατασκευή πολλαπλών οχυρωματικών έργων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ισλαμιστές κατάσχεσαν δεκάδες αυτοκίνητα κατοίκων της πόλης για να τα τοποθετήσουν σε οδοφράγματα μέσα στην Ταλ Αφάρ.

Οι τρομοκράτες στοιβάζουν τα αυτοκίνητα και δημιουργούν τείχη από λαμαρίνες με τα οποία κλείνουν τους δρόμους.

Η πόλη Ταλ Αφάρ καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος το 2014 και πριν τον πόλεμο ήταν μια κυρίως τουρκμενική πόλη με σιιτικό και σουνιτικό πληθυσμό. Οι σιίτες την εγκατέλειψαν, οι σουνίτες παραμένουν σε αυτή.

Ως τουρκμενική πόλη, η Τουρκία θεωρεί ότι πρέπει να την έχει υπό την προστασία της και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει στο παρελθόν με εισβολή στο Ιράκ με δικαιολογία την προστασία του τουρκμενικού πληθυσμού της Ταλ Αφάρ. Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή του Ιράκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ταλ Αφάρ έχει αποκλειστεί ολόγυρα από τον ιρακινό στρατό και τους Κούρδους Πεσμεργκά. Με την πολιορκία των ισλαμιστών στη Μοσούλη να πλησιάζει προς το τέλος της, ο επόμενος στόχος του ιρακινού στρατού είναι η Ταλ Αφάρ, η οποία απέχει 62 χιλιόμετρα δυτικά της Μοσούλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.