ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Συρία: Πολιτοφυλακές Αράβων και Κούρδων που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ πλησιάζουν τη Ράκα (φωτό, βίντεο)

Συρία: Πολιτοφυλακές Αράβων και Κούρδων που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ πλησιάζουν τη Ράκα (φωτό, βίντεο)

Η Βράκα, προπύργιο του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» (Islamic State – IS)στη Συρία βρίσκεται στο στόχαστρο πολιτοφυλακών Αράβων και Κούρδων που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ. Μάλιστα οι δυνάμεις κανόνια από την νότια όχθη του Ευφράτη με στόχο να περικυκλώσουν την πόλη.

Οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που υποστηρίζονται από αέρος από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό κατά του ISIS άρχισαν πριν από δύο εβδομάδες την επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης, που είχαν αλώσει οι τζιχαντιστές το 2014.

Ο Νούρι Μαχμούντ, εκπρόσωπος των κουρδικών πολιτοφυλακών που μετέχουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, είπε ότι οι άνδρες του «Ισλαμικού Κράτους» έχουν εκδιωχθεί απ’ το προάστιο Κασράτ αλ Φαρτζ, καθώς οι Σύροι αντάρτες κινήθηκαν από τα δυτικά κατά μήκος της νότιας όχθης του Ευφράτη.

Όταν άρχισε η επιχείρηση οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είχαν κυκλώσει τη Ράκα από τα βόρεια, τα δυτικά και τα ανατολικά. Αν και οι σουνίτες εξτρεμιστές ήλεγχαν τη νότια όχθη του ποταμού, τα μαχητικά του διεθνούς συνασπισμού είχαν καταστρέψει τις γέφυρες που τη συνέδεαν με την πόλη.

Οι Σύροι αντάρες προσπαθούν τώρα να ολοκληρώσουν τον αποκλεισμό της πόλης και από τα νότια και απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από το στόχο τους.

Το αντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε ότι οι άνδρες των SDF είχαν κινηθεί κατά μήκος της νότιας όχθης του ποταμού για να φθάσουν στα ανατολικά περίχωρα της πόλης στο Κασράτ αλ Φαρτζ.

Το «Ισλαμικό Κράτος» βρίσκεται αντιμέτωπο με την ήττα και στο τελευταίο μεγάλο ιρακινό προπύργιό του, τη Μοσούλη, ενώ οι δυνάμεις του αναγκάζονται να υποχωρήσουν στο μεγαλύτερο τμήμα της Συρίας, αν και διατηρούν υπό τον έλεγχό τους το Ντέιρ αλ Ζορ στα ανατολικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.