Έγινε επιτυχημένη βολή ελεύθερου σκοπευτή στα 3,5 χλμ.; Ο καναδικός Στρατός λέει πως το κατάφερε στο Ιράκ!

Έγινε επιτυχημένη  βολή ελεύθερου σκοπευτή στα 3,5 χλμ.; Ο καναδικός Στρατός λέει πως το κατάφερε στο Ιράκ!

Ελεύθερος σκοπευτής των καναδικών ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ αναφέρεται ότι πραγματοποίησε βολή παγκόσμιο ρεκόρ εξουδετερώνοντας ένοπλο της ISIS από απόσταση 3450 μέτρων! Το νούμερο είναι πραγματικά ασύλληπτο για βολή ελεύθερου σκοπευτή αλλά τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται καναδικά δημοσιεύματα.

Η βολή φέρεται να πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα και ο άνδρας των καναδικών ειδικών δυνάμεων χρησιμοποίησε ένα τυφέκιο McMillan TAC-50 έχοντας βέβαια την απαραίτητη υψομετρική διαφορά απο το στόχο. Η σφαίρα χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 10 δευτ. για να φτάσει το στόχο της.

Η βολή φαίνεται να έχει επαληθευτεί και από σχετικό βίντεο κα από άλλα δεδομένα αναφέρει η Globe and Mail.

«Υπάρχουν δεδομένα αποτυπωμένα σε φιλμ. Δεν είναι απλά μια κατά προσέγγιση εκτίμηση του γεγονότος. Υπάρχουν δεδομένα και από ένα ακόμη σημείο παρατήρησης το οποίο επιβεβαιώνει που η βολή πήγε», σημειώνει στρατιωτική πηγή του καναδικού Στρατού.

Το προηγούμενο «ρεκόρ» σε απόσταση βολής ελεύθερου σκοπευτή το κρατούσε ο Βρετανός Craig Harrison, ο οποίος είχε σκοτώσει ένα πολυβολητή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν από απόσταση 2.476 μέτρων το 2009.

Πριν το 2009 ο Καναδός δεκανέας Rob Furlong κρατούσε το ρεκόρ από το 2002 στα 2.430 μέτρα όταν πάλι στο Αφγανιστάν είχε σκοτώσει ένα Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Anaconda..

Είναι δυνατή μια βολη στα 3.500 μέτρα όπως ισχυρίζεται ο καναδικός Στρατός ή πρόκειται απλά για προπαγάνδα; Στο βίντεο πάντως που μπορείτε να δείτε μια ομάδα στις ΗΠΑ πέτυχε βολή στα 3.849 μέτρα αλλά αυτό υπό συνθήκες «εργαστηρίου» και με προεργασία μηνών και όχι στο επιχειρησιακό απρόβλεπτο, κατά κύριο λόγο, περιβάλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.