ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μοσούλη: Χιλιάδες άμαχοι ανάμεσα στις αιματηρές συγκρούσεις – Κατακεραυνώνεται το ISIS από κυβερνητικές δυνάμεις (φωτό)

Μοσούλη: Χιλιάδες άμαχοι ανάμεσα στις αιματηρές συγκρούσεις – Κατακεραυνώνεται το ISIS από κυβερνητικές δυνάμεις (φωτό)

Οι ιρακινές δυνάμεις με τη συνδρομή των ΗΠΑ επιχειρούν σήμερα να εκδιώξουν τους τελευταίους τζιχαντιστές που έχουν οχυρωθεί στην παλιά πόλη της Μοσούλης, όπου 20.000 άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι μεταξύ των διασταυρούμενων πυρών και βρίσκονται σε «μεγάλο κίνδυνο».

Οκτώ μήνες και πλέον μετά την έναρξη των επιχειρήσεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές της χώρας διαβεβαιώνουν ότι η «νίκη» επί του Ισλαμικού Κράτους είναι κοντά.

Στην τελευταία συνοικία που ελέγχει στην παλιά πόλη της Μοσούλης, το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να προβάλλει σθεναρή αντίσταση κυρίως μέσω των επιθέσεων που εξαπολύουν βομβιστές-καμικάζι, μεταξύ τους και γυναίκες, εναντίον των ιρακινών δυνάμεων.

Στο παρακάτω χάρτη, βλέπουμε πως οι κόκκινες περιοχές, αυτές δηλαδή που ελέγχονται απο το ISIS, είναι πλέον ελάχιστες.

Παρά το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν ήδη εγκαταλείψει την πόλη, «ενδέχεται να παραμένουν έως και 15.000 πολίτες, ίσως και 20.000, στους τελευταίους θύλακες της παλιάς πόλης» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λίζε Γκράντε, η συντονίστρια των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ στο Ιράκ.

Οι άμαχοι βρίσκονται «σε μεγάλο κίνδυνο, έχουν παγιδευτεί μεταξύ των βομβαρδισμών και των ανταλλαγών πυρών. Οι ισλαμιστές τους στοχεύουν εάν επιχειρήσουν να φύγουν» σύμφωνα με την ίδια.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε τον ποταμό Τίγρη, Οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται μόλις 50 μέτρα από την όχθη του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.