Φιλιππίνες: 18 στρατιώτες νεκροί μετά από ενέδρα του ISIS (βίντεο)

Φιλιππίνες: 18 στρατιώτες νεκροί μετά από ενέδρα του ISIS (βίντεο)

Το Σάββατο, το ISIS ισχυρίστηκε ότι 18 στρατιώτες των Φιλιππίνων σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε μια ενέδρα στην περιοχή Bilot στην πόλη Marawi.

Τελευταία, οι μαχητές του ISIS άρχισαν να χρησιμοποιούν οπλισμένα με εκρηκτικούς μηχανισμούς αυτοκίνητα για να επιτεθούν στους στρατιώτες στην πόλη. γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι οι μαχητές του ISIS στο Marawi βοηθούν ορισμένους έμπερους τρομοκράτες του ISIS.

Σύμφωνα με τις στρατιωτικές πηγές των Φιλιππίνων, το ISIS εξακολουθεί να ελέγχει μια έκταση περίπου 1 τετρ. Χλμ. Στο Marawi. Η περιοχή περιλαμβάνει δύο χωριά.

Ο στρατός των Φιλιππίνων αποκάλυψε ότι σκοτώθηκαν 114 στρατιώτες στις συγκρούσεις και ότι οι στρατιώτες των Φιλιππίνων κατάφεραν να σκοτώσουν 471 μαχητές ISIS μέχρι στιγμής.

Εκπρόσωπος Τύπου για τις Ένοπλες Δυνάμεις των Φιλιππίνων, στρατηγός Restituto Padilla δήλωσε ότι «οι στρατιώτες είναι σε υψηλό πνεύμα παρά τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων.»

«Τα στρατεύματά μας βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο ηθικής, όλοι κλίνουν προς τα εμπρός για να ολοκληρώσουν αυτή τη λειτουργία το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Το Σάββατο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σε επίσημη δήλωση ότι άρχισαν να παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στον στρατό των Φιλιππίνων, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού. Η βοήθεια περιλαμβάνει πάνω από 1.040 πυραυλοκινητήρες 2.75 ίντσών και 992 πυραύλους που έχουν παραδοθεί στην Φιλιππίνων Πολεμική Αεροπορία (PAF). Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν στη δήλωση ότι η βοήθεια αποσκοπεί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Οι παραδόσεις πυρομαχικών και όπλων θα ενισχύσουν τις ικανότητες τών δυνάμεων των Φιλιππίνων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θα στηρίξουν άμεσα σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στις νότιες Φιλιππίνες, συμπεριλαμβανομένης της Marawi».

Η μάχη του Marawi αναμένεται να λήξει τον επόμενο μήνα, αφού οι περισσότεροι μαχητές του ISIS μέσα στην πόλη σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τους τελευταίους δύο μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.