ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αφγανιστάν: Αιματηρή ενέδρα των Ταλιμπάν εναντίον κομβόι του ΝΑΤΟ – 16 νεκροί (φωτό, βίντεο) (upd)

Αφγανιστάν: Αιματηρή ενέδρα των Ταλιμπάν εναντίον κομβόι του ΝΑΤΟ – 16 νεκροί (φωτό, βίντεο) (upd)

Οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε στρατιωτική συνοδεία του ΝΑΤΟ στην επαρχία Kandahar του Αφγανιστάν την Τρίτη. Η αποστολή του ΝΑΤΟ «Resolute Support» εξέδωσε μια δήλωση που επιβεβαιώνει την ώρα της επίθεσης και των θανάτων των στρατιωτών του ΝΑΤΟ.

https://twitter.com/ResoluteSupport/status/892670823856836608

Μια αυτοσχέδια τηλεκατευθυνόμενη εκρηκτική συσκευή επιτέθηκε στη συνοδεία του ΝΑΤΟ στην περιοχή Daman του Kandahar.

Σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά σε μια «βάση ταχείας αντίδρασης» των αφγανικών μυστικών υπηρεσιών στην περιοχή Shor Andam της περιοχής Daman. Υποστήριξαν επίσης ότι 16 στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Kandahar, Zia Durrani, είπε ότι βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε όχημα γεμάτο εκρηκτικά πάνω στη στρατιωτική φάλαγγα του ΝΑΤΟ.

Συνολικά 13,459 στρατιώτες από 39 χώρες συμπεριλαμβανομένων 7.000 Αμερικανούς, αποτελούν την δύναμη του ΝΑΤΟ Resolute Support Mission (RSM).

Η αποστολή τους είναι κυρίως «εκπαίδευση, βοήθεια και συμβουλές» προς τις Αφγανικές δυνάμεις» όπως έχει πει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.

Τέλος Ιουνίου, ο Stoltenberg ανακοίνωσε πως η Συμμαχία θα στείλει χιλιάδες στρατιώτες στο Αφγανιστάν με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ανάπτυξη 4.000 Αμερικανών.

Μολονότι η αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν έληξε επισήμως το 2014, στο Αφγανιστάν εξακολουθούν να υπάρχουν σχεδόν 10.0000 Αμερικανοί στρατιώτες, οι οποίοι βοηθούν τις ντόπιες δυνάμεις. Ο Νίκολσον ζήτησε πρόσφατα απ’ το Κογκρέσο να εγκρίνει την ανάπτυξη μερικών χιλιάδων ακόμη στρατιωτών στη χώρα.

Το παρακάτω βίντεο μπορεί να είναι παλιό αλλά δείχνει τις «τακτικές» που χρησιμοποιούν στις ενέδρες τους οι Ταλιμπάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.