Ιράκ: Αεροπορικό χτύπημα εξαΰλωσε τον επικίνδυνο… «μονόφθαλμο» εμίρη του ISIS

Ιράκ: Αεροπορικό χτύπημα εξαΰλωσε τον επικίνδυνο… «μονόφθαλμο» εμίρη του ISIS

Τελειωμό δεν φαίνεται να έχουν τα πλήγματα για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε Ιράκ και Συρία.

Αυτή τη φορά, στοχευμένος βομβαρδισμός είχε ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση ενός σημαντικού οπλαρχηγού και εμίρη των ισλαμιστών, μαζί με τους πιστούς σε αυτόν μαχητές. Το αεροπορικό χτύπημα έπληξε την ίδια τους ττην κρυψώνα, νότια της παρχίας του Κιρκούκ του Ιράκ.

Τοπική πηγή μιλώντας στο Al Sumaria News ανέφερε πως η κρυψώνα των ισλαμιστών βρισκόταν στα περίχωρα της πόλης Αλ Ριγιάντ.

Νεκρός είναι ο εμίρης των ισλαμιστών Αμπού Γαχαμπάμπ Αλ Ιράκι, γνωστός και ως Αλ Ααγάρ που σημαίνει ο «μονόφθαλμος».

«Ο Αλ Ααγάρ ήταν σημαντικός οπλαρχηγός και βρισκόταν κοντά στον αυτοαποκαλούμενο εμίρη του Κιρκούκ», εξήγησε η ίδια πηγή.

Η πόλη Αλ Ριγιάντ παραμένει υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το Σάββατο, σε άλλη αεροπορική επιδρομή στο Κιρκούκ που πραγματοποίησε ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, σκοτώθηκαν 15 ισλαμιστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να κατέχει τα νότια της επαρχίας του Κιρκούκ αν και είναι περικυκλωμένο σε αυτή την περιοχή από κουρδικές και ιρακινές δυνάμεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.