ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Συρία: Αδυνατεί να καταλάβει στρατηγικά εδάφη το ISIS – Σθεναρή άμυνα του Στρατού στην Deir Ezzor (φωτό, βίντεο)

Συρία: Αδυνατεί να καταλάβει στρατηγικά εδάφη το ISIS – Σθεναρή άμυνα του Στρατού στην Deir Ezzor (φωτό, βίντεο)

Ενώ η άμυνα του ISIS καταρρέει στην επαρχία της Παλμύρας και στην νότια Ράκα, τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να πιέσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται υπό την ηγεσία της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς (Republican Guard) στην συριακή πόλη της Deir Ezzor.

Το ISIS επιτέθηκε στην πόλη από τα βόρεια και τα βορειοδυτικά βομβαρδίζοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ελέγχονταν από τη Ρεπουμπλικανική Φρουρά αποτυγχάνοντας να κερδίσουν την περιοχή.

Εν τω μεταξύ, η Ρεπουμπλικανική Φρουρά διενήργησε μια σειρά επιθέσεων εναντίον του ISIS στην περιοχή του νεκροταφείου που υποτίθεται ότι προκαλώντας απώλειες στις προπορευόμενες μονάδες του ISIS. Ωστόσο και οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν κατάφεραν κάποια αξιοσημείωτη επιτυχία.

Η κατάσταση στην πόλη παραμένει τεταμένη άλλα η στιγμή όταν ο Συριακός Αράβικος Στρατός (Syrian Arab Army – SAA) και οι σύμμαχοί του θα καταφέρουν να εκδιώξουν το ISIS από την Deir Ezzor πλησιάζει τάχιστα.

Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που το ISIS προσπαθεί απεγνωσμένα να καταλάβει τις κυβερνητικά ελεγχόμενες περιοχές προτού ο Στρατός καταφτάσει στην πόλη.

Η δραστηριότητα του ISIS στη Ράκα

Σύμφωνα με το «πρακτορείο ειδήσεων» του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, Amaq, ομάδες του ISIS κατάφεραν και κράτησαν το νότιο τμήμα της Ράκα μετά από μια επίθεση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (Syrian Democratic Forces – SDF), οι οποίες υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, από πολλαπλές κατευθύνσεις καταφέρνοντας μάλιστα και αρκετά πλήγματα στις SDF.

Βασικά «εργαλεία» στην αντεπίθεση των τζιχαντιστών του ISIS ήταν οι ελεύθεροι σκοπευτές, βομβιστές αυτοκτονίας αλλά και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί (IEDs).

Το Amaq επίσης υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις των SDF σημείωσαν μικρή πρόοδο τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Ωστόσο το «πρακτορείο ειδήσεων» ξέχασε βολικά να αναφέρει ότι οι δυνάμεις των SDF ελέγχουν τις πρώτες γραμμές στο νότιο τμήμα της πόλης που αποτελεί περιοχή στης Παλιάς Ράκα από τα νότια.

Το ISIS συνεχίζει την σθεναρή αντίσταση στους μαχητών των SDF. Ωστόσο η τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να κερδίσει την συγκεκριμένη μάχη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.