ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συρία: Μεγάλη επίθεση του ISIS νότια της Ράκα – Έχασε εδάφη ο Στρατός (φωτό)

Συρία: Μεγάλη επίθεση του ISIS νότια της Ράκα – Έχασε εδάφη ο Στρατός (φωτό)

Την Τρίτη, οι μαχητές του ISIS ξεκίνησαν μια μεγάλη αντεπίθεση εναντίον του Συριακού Αραβικού Στρατού και της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής δυτικά της πόλης Μαντάν που κρατείται απ’ο το ISIS νότια της Ράκα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ισλαμιστές «έσπασαν» την άμυνα των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή και επιτέθηκαν στα χωριά του Al-Buhamad, Athshana, Salem Hamad και Ghanim Ali, όπου αναφέρθηκαν έντονες μάχες.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, το ISIS πήρε τον έλεγψο ακόμη και του Ghanim Ali, αλλά δεν δόθηκαν βίντεο ή φωτογραφίες για να επιβεβαιώσουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Εάν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα, ο Συριακός Στρατός δεν θα μπορέσει να καταλάβει τη σημαντική πόλη του Maadan στο εγγύς μέλλον.

Με τη σειρά τους, οι φιλοκυβερνητικές πηγές αρνήθηκαν ότι το ISIS ήταν σε θέση να καταλάβει κάποιο έδαφος δυτικά του Maadan. Ωστόσο, δεν ήταν επίσης σε θέση να παρέχουν οποιαδήποτε επιβεβαίωση φωτογραφίας ή βίντεο από την περιοχή.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν τώρα να διακόψουν τις γραμμές εφοδιασμού του ISIS βόρεια της Σόχνα στην επαρχία Χόμς. Εάν είναι σε θέση να το κάνουν αυτό, η αντεπίθεση του ISIS κοντά στο Μαντάν δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες του ISIS να επιβιώσει στην κεντρική Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.