ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο στρατός του Λιβάνου πλήττει θέσεις του ISIS στα σύνορα με τη Συρία

Ο στρατός του Λιβάνου πλήττει θέσεις του ISIS στα σύνορα με τη Συρία

Ο στρατός του Λιβάνου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του θύλακα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στα βόρεια σύνορα της χώρας με τη Συρία, δήλωσε σήμερα λιβανική πηγή ασφαλείας, καθώς η Χεζμπολάχ και ο συριακός στρατός ανακοίνωσαν την έναρξη επίθεσης από τη συριακή πλευρά των συνόρων.

Ο λιβανικός στρατός πλήττει θέσεις του ΙΚ κοντά στην πόλη Ρας Μπααλμπέκ με ρουκέτες, πυροβολικό και ελικόπτερα, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Η περιοχή είναι το τελευταίο τμήμα της λιβανο-συριακής μεθορίου που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. «Ξεκινήσαμε να προωθούμαστε στις 5.00 π.μ.», ανέφερε η λιβανική πηγή.

Η επιχείρηση του συριακού στρατού και της Χεζμπολάχ, μιας λιβανικής οργάνωσης που υποστηρίζεται από το Ιράν, στοχοθετεί μαχητές του ΙΚ στην περιοχή δυτική Καλαμούν της Συρίας, μια συνοριακή περιοχή απέναντι από τη Ρας Μπααλμπέκ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο al-Manar που ανήκει στη Χεζμπολάχ.

Τον περασμένο μήνα η Χεζμπολάχ ανάγκασε μαχητές του Μετώπου Νόσρα και σύρους αντάρτες να εγκαταλείψουν κοντινά προπύργιά τους στη μεθόριο των δύο χωρών, σε κοινή επιχείρηση με τον συριακό στρατό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.