ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κούρδοι: Θύελλα περιμένει τους Τούρκους αν επιτεθούν στην Εφρίν- Προδιαγράφεται νέο «Κομπάνι»

Κούρδοι: Θύελλα περιμένει τους Τούρκους αν επιτεθούν στην Εφρίν- Προδιαγράφεται νέο «Κομπάνι»

Ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας, Σαλέχ Μουσλίμ, συμπρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος PYD, προχώρησε σε δηλώσεις στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

Ειδικότερα, προειδοποίησε την Τουρκία πως εάν επιτεθεί στο υπό κουρδική διοίκηση καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, θα βρεθεί ο τουρκικός στρατός αντιμέτωπος με θύελλα.

«Εάν επιτεθούν, θα πάρουν ως απάντηση θύελλα. Η Εφρίν θα αντισταθεί έως το τέλος και δεν θα είναι κάτι λιγότερο από την (σ.σ. αντίσταση της) Κόμπανι».

Ο Κούρδος σοσιαλιστής ηγέτης είπε:

«Η Τουρκία έχει ήδη εισβάλλει σε περιοχές της Συρίας. Εάν επιχειρήσουν να επεκταθούν και εάν στραφούν προς την Εφρίν, ο λαός είναι βέβαιο ότι θα αντισταθεί. Η αντίσταση ήδη συνεχίζεται στην Σέχμπα (σ.σ. τα εδάφη της βορειοδυτικής Συρίας που κατέλαβε η Τουρκία) αυτή τη στιγμή. Ο λαός εκεί, η νεολαία και οι οργανώσεις, μάχονται αντιστεκόμενοι. Εάν προσπαθήσουν μια τέτοια απόπειρα, θα πέσουν σε θύελλα. Είναι απόφαση (σ.σ. του λαού της Εφρίν) να αντισταθούν μέχρι τέλους. Η Εφρίν δεν στρέφεται ενάντια σε κανέναν. Σε αυτά τα έξι χρόνια δεν έριξαν ούτε μια σφαίρα σε κανέναν. Αντιθέτως, δέχονται συνεχώς επιθέσεις με τανκς και πυροβολικό, αλλά ο λαός διατηρεί την ψυχραιμία του. Εάν επιτεθούν, οι επιτιθέμενοι θα βρεθούν σε μεγάλο μπελά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.