Αιφνιδιασμός στο Τελ Αβίβ: Οι Αμερικανοί επέτρεψαν την δημιουργία ιρανικών βάσεων στα ισραηλινά σύνορα!

Αιφνιδιασμός στο Τελ Αβίβ: Οι Αμερικανοί επέτρεψαν την δημιουργία ιρανικών βάσεων στα ισραηλινά σύνορα!

Μια είδηση που δείχνει ότι οι ΗΠΑ άρχισαν να βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα από το Ισραήλ στην Συρία είδε το φως της δημοσιότητας καθώς θα επιτρέψουν σε ιρανικές πολιτοφυλακές και σιιτικές οργανώσεις που επιχειρούν στο συριακό έδαφος να αναλάβουν θέσεις εντός οκτώ χιλιομέτρων από την ισραηλινή συνοριογραμμή στα Υψώματα του Γκολάν κάτι που για το Τελ Αβίβ αποτελεί κυριολεκτικά αφορμή ρήξης.

Η είδηση προέκυψε από το με έδρα το Λονδίνο πρακτορείο ειδήσεων Asharq Al-Awsat που σημαίνει ότι προκύπτει άμεσα από το αγγλοσαξονικό μπλοκ και έχει βασιμότητα

Η έκθεση αναφέρει ότι ιρανικά ένοπλα στοιχεία θα δημιουργήσουν βάσεις σε πολύ μικρή απόσταση από το ισραηλινό και το ιορδανικό έδαφος στα πλαίσια μιας συμφωνίας μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών διπλωματών

Αυτή η αναφορά εμφανίστηκε την στιγμή που η Ρωσία επισήμως υποβάθμισε την ισραηλινή υστερία σχετικώς με την παρουσία ιρανικών δυνάμεων στην Συρία για να διασκεδάσει τις αντιρρήσεις του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Εάν αυτό συμβεί τότε σημαίνει πως και οι ΗΠΑ δεν θεωρούν πολύ σημαντικές τις αιτιάσεις των Ισραηλινών στο γεγονός ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις των Ιρανών στην Συρία αποτελούν απειλές για την ισραηλινή ασφάλεια

Αν και το Ισραήλ θεωρείται ουδέτερο ωστόσο έχει συμμετάσχει υπέρ κάποιων ισλαμιστικών οργανώσεων εναντίον της κυβερνήσεως της Δαμασκού ιδιαίτερα στη νότια Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έδωσε οπλισμό, πληροφορίες και ιατρική βοήθεια σε ισλαμιστές αντάρτες, ενώ αρκετά συχνά πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κατά των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων κάποιες φορές υποστηρίζοντας ευθέως αντίπαλες εξτρεμιστικές ισλαμιστικές παρατάξεις με την αφορμή της μη μεταφοράς ιρανικών στρατηγικών όπλων “game-changing” προς την Hezbollah.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.