ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στα 40 χλμ. από την Deir ez-Zor ο συριακός Στρατός – Συνεχές σφυροκόπημα της ISIS από την RuAF (βίντεο από τις μάχες)

Στα 40 χλμ. από την Deir ez-Zor ο συριακός Στρατός – Συνεχές σφυροκόπημα της ISIS από την RuAF (βίντεο από τις μάχες)

Στην υπό πολιορκία πόλη της Deir ez-Zor πλησιάζει ο συριακός Στρατός και οι ειδικές δυνάμεις του ρωσικού Στρατού, με την ισλαμική εγκληματική οργάνωση της ISIS να έχει κυριολεκτικά τραπεί σε φυγή.

Οι δυνάμεις του συριακού Στρατού με αιχμή της επίθεσης την μονάδα των «Τίγρεων» μαζί με την αποκαλούμενη 5η Λεγεώνα κινούμενες επί του δρόμου Sukhnah-Deir Ezzorμ κατέλαβαν την πόλη Harabishah ενώ συνεχίζοντας την επίθεσή τους απελευθέρωσαν σήμερα και την πόλη Kabbajb (σημαντικός κόμβος ανεφοδιασμού της ISIS) φτάνοντας μόλις 40 χλμ. από την πολύπαθη Deir ez-Zor.

Τις επιχειρήσεις του συριακού Στρατού στην ανατολική Συρία, υποστηρίζουν και οι ρωσικές δυνάμεις με συνεχείς αεροπορικές επιθέσεις, αλλά και δράση των ειδικών δυνάμεων του ρωσικού Στρατού στο έδαφος.

Την προέλαση του συριακού Στρατού η οποία ουσιαστικά εξολοθρεύει την παρουσία της ISIS στη Συρία, βλέπει και ο ΟΗΕ.

Ο Staffan de Mistura ειδικός απεσταλμένος του ΠΗΕ στη Συρία, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ο συριακός Στρατός θα έχει λύση την πολιορκία της Deir ez-Zor, ενώ οι ομάδες που μάχονται στην Ράκκα θα έχουν κάνει το ίδιο. Ο ίδιος πρόσθεσε πως Ράκκα, Deir ez-Zor και Ιντλίμπ είναι πλέον τα τρία μέρη στα οποία δεν υπάρχει σταθερότητα στη Συρία.

«Η συριακή κυβέρνηση και η Ρωσία είναι πολύ πιθανό μεταξύ των αρχών Σεπτεμβρίου και πριν το τέλος του μήνα, ή αρχές Οκτωβρίου το αργότερο θα έχουν απελευθερώσει την Deir ez-Zor, ενώ δυνάμεις του SDF που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ θα έχουν απελευθερώσει τη Ράκκα», είπε.

Ρωσικές ειδικές δυνάμεiς εκτοξεύουν Α/Τ βλήματα εναντίον θέσεων της ISIS

Ανηλεείς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά της ISIS

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.