ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αεραποβατική επιχείρηση του συριακού Στρατού: Αλεξιπτωτιστές «έπεσαν» πίσω από τις γραμμές του ISIS! (φωτό, βίντεο)

Αεραποβατική επιχείρηση του συριακού Στρατού:  Αλεξιπτωτιστές «έπεσαν» πίσω από τις γραμμές του ISIS!  (φωτό, βίντεο)

Οι συριακές Κυβερνητικές Δυνάμεις διεξήγαγαν την πλέον επιτυχημένη επιχείρηση πίσω από τις γραμμές του ISIS στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, στην επαρχία Deir Ezzor, αιφνιδιάζοντας πλήρως τις δυνάμεις των ισλαμιστών.

Σύμφωνα με τον Michael Horowitz, για πρώτη φορά στη διάρκεια του πολέμου, σε μαζική κλίμακα, Αλεξιπτωτιστές του συριακού Στρατού έπεσαν στο εργοστάσιο φυσικού αερίου «CONOCO» βόρεια του χωριού Khusham όπου αυτή την στιγμή υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ του Συριακού Στρατού και του ISIS.

Ο Horowitz είναι Διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Prime Source (μια συμβουλευτική εταιρεία για πολιτικούς κινδύνους που βασίζεται στο Ισραήλ). Μετά από τον Horowitz, άλλες πηγές δημοσίευσαν ίδιες πληροφορίες.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, αυτό θα είναι ένα ακόμη πλήγμα για τους τρομοκράτες του ISIS στην ανατολική πλευρά του Ευφράτη, καθώς και για τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) που επιδιώκουν να επεκτείνουν περαιτέρω την επιρροή τους προς την ανατολική κατεύθυνση στα σύνορα με το Ιράκ.

Κυρίως όμως πρόκειται για τεράστια επιτυχία των συριακών δυνάμεων, οι οποίες πραγματοποίησαν για πρώτη φορά ρίψεις Αλεξιπτωτιστών, σε ένα ρευστό, απο άποψη ελιγμών, περιβάλλον με εξαιρετική επιτυχία και ακρίβεια.

Η προηγούμενη επιτυχημένη επιχείρηση διεξήχθη από τις κυβερνητικές δυνάμεις στα σύνορα μεταξύ των επαρχιών Χόμς και Ράκα τον Αύγουστο, όταν το τάγμα «Tiger Forces» του συριακού Στρατού με τη βοήθεια των ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων πέτυχαν την μεγάλη πρόοδο των κυβερνητικών Δυνάμεων στην κεντρική Συρία, αλλά τότε επρόκειτο για αεραποβατική επιχείρηση με την χρήση ελικοπτέρων, ενώ η χρήση αλεξιπτωτιστων ήταν περιορισμένη σε μονάδες αναγνώρισης. .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.