«Ύποπτες» κινήσεις των ΗΠΑ σε Deir Ezzor και Ράκα: Αντάρτες και ISIS σε κοινό «μέτωπο» κατά του συριακού Στρατού

«Ύποπτες» κινήσεις των ΗΠΑ σε Deir Ezzor και Ράκα: Αντάρτες και ISIS σε κοινό «μέτωπο» κατά του συριακού Στρατού

Ύποπτες εξελίξεις φαίνεται πως έρχονται στην Συρία, καθώς οι αντάρτες του SDF που λαμβάνουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, «χρησιμοποίησαν» μεγάλη επίθεση του ISIS κατά του Κυβερνητικού Στρατού στις όχθες του ποταμού Ευφράτη έξω από την Deir Ezzor για να καταλάβουν άλλη μια πετρελαιοπηγή.

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ασκούν πίεση για να καταλάβουν άλλη μια πετρελαιοπηγή στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, ενώ οι τρομοκράτες του ISIS έχουν στρέψει την προσοχή τους έντονα ενάντια στις Συριακές Κυβερνητικές Δυνάμεις που έχουν διασχίσει τον ποταμό.

To Σάββατο, η SDF άρχισε να προχωράει προς τις πετρελαιοπηγές και τα πεδία φυσικού αερίου της Jafra στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, σύμφωνα με πηγές.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, υπήρξαν αναφορές ότι το SDF κατέλαβε τις πετρελαιοπηγές και τα πεδία φυσικού αερίου στις περιοχές Tabiyeh και al-Isba βορειοανατολικά της Deir Ezzor. Ωστόσο, από την περιοχή δεν έχουν δοθεί φωτογραφίες ή βίντεο που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Το Σάββατο, η SDF επιβεβαίωσε επίσημα ότι κατέλαβε τις πετρελαιοπηγές της Kuniko Petroleum Company. Η μεγάλη αυτή πρόοδος έδωσε στο SDF ένα τρόπο για την περαιτέρω ώθηση του στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.

Εν τω μεταξύ, το ISIS συνέχισε τις σκληρές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων στο χωριό Khsham και στο νησί Saqr ανατολικά της πόλης Deir Ezzor. Οι επιθέσεις του ISIS δεν επιτρέπουν στα κυβερνητικά στρατεύματα να αναπτύξουν δυνάμεις στην πλούσια σε πετρέλαιο ανατολική όχθη του ποταμού.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δεν έχει παρατηρηθεί καμία σύγκρουση μεταξύ του ISIS και του SDF.

Ενώ ο συριακός Στρατός έχει βάλει ως στόχο να εκδιώξει το ISIS από την Συρία, άλλες δυνάμεις «χρησιμοποιούν» τους ισλαμιστές για να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς.

Όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα, ο κύριος στόχος των Κούρδων είναι ο έλεγχος των πετρελαιοπηγών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.