ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ο εμφύλιος μεταξύ ισλαμιστών συνεχίζεται: Η Αλ Κάιντα κατέλαβε 2 χωριά από το ISIS – Δεκάδες νεκροί (φωτό)

Ο εμφύλιος μεταξύ ισλαμιστών συνεχίζεται: Η Αλ Κάιντα κατέλαβε 2 χωριά από το ISIS – Δεκάδες νεκροί (φωτό)

Στις 11 Οκτωβρίου, η Hay’at Tahrir al-Sham (συριακή Αλ Κάιντα) ανακατέλαβε τα χωριά Umm Myal και al-Tulihan στη βόρεια Χάμα από το ISIS, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Iba’a (φιλικά προσκείμενο στην αλ Κάιντα). Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, 46 μαχητές του ISIS εξουδετερώθηκαν από την HTS κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Το Iba’a ανέφερε επίσης ότι μια άλλη μονάδα του ISIS επιχείρησε να «γλιστρήσει» μέσα στο χωριό Bayud στη βόρεια Χάμα, κρυβόμενη ανάμεσα σε πρόσφυγες στις 11 Οκτωβρίου. Ωστόσο, τα μέλη του HTS αναχαίτησαν την προσπάθεια και σκότωσαν 18 μαχητές του ISIS, σύμφωνα με την Iba’a.

Εν τω μεταξύ, 4 μαχητές της HTS σκοτώθηκαν μετά από επίθεση αυτοκτονίας με στόχο τα οχήματα της στην πόλη Armanaz στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με την Iba’a.

Σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, ομάδες προσκείμενες στο ISIS στην Ιντλίμπ είναι πιθανόν πίσω από την επίθεση. Λίγο πριν την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας μαχητές του HTS εισέβαλαν σε αποθήκη πυρομαχικών και που ανήκει στο ISIS στην πόλη Maarzita στη νότια Ιντλίμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.