Βίντεο: Η άγνωστη μάχη του Μαράουι – Η … «Ράκκα των Φιλιππίνων»

Βίντεο: Η άγνωστη μάχη του Μαράουι – Η … «Ράκκα των Φιλιππίνων»

Στις 13 Οκτωβρίου, ο Αναπληρωτής Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των Φιλιππίνων (AFP) «Task Force Ranao», Συνταγματάρχης Romeo Brawner ανακοίνωσε ότι οι μαχητές του ISIS ελέγχουν τώρα μόνο 80 κτίρια μέσα σε μια έκταση 3 στρεμμάτων στην πόλη Μαράουι. Ο συνταγματάρχης Brawner αποκάλυψε ότι μόνο 40 έως 50 μαχητές ISIS μάχονται κατά του στρατού.

Ο Συνταγματάρχης Brawner είχε δηλώσει ότι η AFP θα προσπαθήσει να ανακαταλάβει την πόλη μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Ωστόσο τόνισε ότι η ασφάλεια των στρατιωτών και των πολιτικών ομήρων στην πόλη είναι η κύρια προτεραιότητα της AFP.

Μέχρι στιγμής, η AFP έχει χάσει 160 από τους στρατιώτες της, και εξουδετέρωσε 811 μαχητές του ISIS. Στην αρχή της μάχης, η AFP είχε εκτιμήσει ότι υπήρχαν 500 μαχητές του ISIS μέσα στην πόλη. Ωστόσο, οι πραγματικοί αριθμοί φαίνεται να είναι διπλάσιοι από την πρώτη εκτίμηση.

Αν και η μάχη της πόλης Marawi ξεκίνησε στις 23 Μαΐου, περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της μάχης της πόλης Ράκα στην Συρία στις 6 Ιουνίου, η AFP εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να επιβάλει τον πλήρη έλεγχο στο Μαράουι, που είναι 22 φορές μικρότερο από την Ράκα.

Ωστόσο, μόνο 48 πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης του Μαράουι, ενώ τουλάχιστον 700 πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης της Ράκα που σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί.

Ο κύριος λόγος που επιβράδυνε την πρόοδο του AFP στην πόλη Μαράουι είναι ότι οι περισσότερες μονάδες του είναι κακώς οπλισμένες. Το AFP δεν έχει χρησημοποιήσει άρματα μάχης η αντιαρματικά βλήματα στην μεγάλη επιχείρηση απελευθέρωσης της πόλης από τους ισλαμιστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.