Aρχίζει η έφοδος του συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ – Ρωσικές ειδικές δυνάμεις εξοντώνουν τους ηγέτες της Αλ Κάιντα

Aρχίζει η έφοδος του συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ – Ρωσικές ειδικές δυνάμεις εξοντώνουν τους ηγέτες της Αλ Κάιντα

Εντός των ημερών ο συριακός Στρατός ξεκινάει την μεγάλη επίθεση στην Ιντλίμπ, την τελευταία μεγάλη πόλη που τελεί υπό κατοχή ισλαμιστών, ενώ η ρωσική GRU ανέλαβε δράση και ειδικές μονάδες της εξοντώνουν καθημερινά τα σπουδαιότερα στελέχη της συριακής Αλ Κάιντα στην πολύπαθη επαρχία.

Συνολικά έχουν σκοτώσει 35 ηγετικά στελέχη.

Τις τελευταίες 48 ώρες το Γενικό Επιτελείο του συριακού Στρατού στέλνει πολύ μεγάλο αριθμό ενισχύσεων στα νότια της επαρχίας του Χαλεπίου με τελικό σκοπό να εξαπολυθεί μαζική επίθεση στο τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών που αιματοκύλισαν την Συρία επί έξι συναπτά έτη, την πόλη της Ιντλίμπ

Οι ενισχύσεις που έφτασαν στην πόλη της Al-Rashidiyah αποτελούνται από την 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία, την Προεδρική Φρουρά και μονάδες της Εθνοφυλακής που προηγουμένως πολεμούσαν στα πεδία των μαχών στην Hama, στην Deir Ezzor και στην Homs.

Ο αρχηγός του συριακού Στρατού στρατηγός Mohammad Khaddour, εθεάθη να επιθεωρεί τις συριακές δυνάμεις στα νότια του Χαλεπίου και όλα δείχνουν ότι η έφοδος προς την Ιντλίμπ είναι κοντά.

Η Ιντλίμπ ελέγχεται από την Hay’at Tahrir Al-Sham, πρώην Τζαμπάτ Αλ Νούσρα, που ήταν το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, για την οποία οι «κακές γλώσσες» λένε ότι τους ζητήθηκε αυτή η αλλαγή ονόματος και η δήθεν αποκήρυξη της Αλ Κάιντα για να μην τίθενται πλέον σε δύσκολη θέση οι ΗΠΑ οι οποίες από την αρχή του πολέμου στήριξαν όλες τις ισλαμιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Η Αλ Κάιντα όμως, λόγω Δίδυμων Πύργων δημιουργεί πολλά ηθικά παράδοξα στο συλλογικό αμερικανικό ασυνείδητο και έτσι έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή.

Πρώτος στόχος των συριακών δυνάμεων θα είναι η απελευθέρωση της στρατηγικής αεροπορικής βάσης Abu Dhuhour Military Airport που τώρα αποτελεί την βασική βάση της Hay’at Tahrir Al-Sham’ στα ανατολικά της επαρχίας της Idlib

Στο μεταξύ όμως δυνάμεις της ρωσικής GRU έχουν ενεργοποιηθεί στην Ιντλίμπ όπου και διεξάγουν κεκαλυμμένες επιχειρήσεις δολιοφθοράς και εξόντωσης επιφανών στελεχών της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουν εξοντωθεί 35 ηγετικά στελέχη της!

Άλλωστε ο ίδιος ο αρχηγός των ρωσικών ΕΔ είχε πει ότι πριν γίνει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση θα «υγροποιηθούν» οι ισλαμιστές

Οι δολοφονίες αυτές έχουν ως στόχο την αποδυνάμωση της οργάνωσης και στην αποδόμηση της λειτουργίας της

Οι περισσότερες δολοφονίες έλαβαν χώρα υπό άκρα μυστικότητα και αφορούσαν, υψηλού προφίλ στελέχη. Έχουν εξοντωθεί από πολέμαρχους μέχρι αλλοδαπούς «δασκάλους» προπαγανδιστές της Sharia κυρίως Σαουδάραβες, Τυνήσιοι και Ιορδανοί.

Οι δολοφονίες έχουν σαφή στόχο την αποδυνάμωση της ηγεσίας ανάμεσα στους φονευθέντες ήταν οι Abu Talha al-Ordini, Abu Abdulrahman al-Mohajer, Abu Sulaiman al-Maghribi, Abu Yahya al-Tunisi, Suraqa al-Maki και Abu Mohammad al-Sharii.

Τοπικοί πολέμαρχοι αποτελούν δέυτερη επιλογή όπως οι Abu Elias al-Baniasi, Mustafa al-Zahri, Saied Nasrallah και Hassan Bakour.

Η συριακή Αλ Κάιντα αν και επιχειρεί να γίνει ένα ριζοσπαστικό κίνημα ακόμα είναι δομημένη γύρω από άτομε με χάρισμα και εξειδίκευση. Έτσι με την εξόντωσή τους «ξεχαρβαλώνονται» και οι πυρήνες γύρο τους.

Ειδικά κτυπώντας «διδασκάλους» της Σαρία που ως επί το πλείστον είναι βετεράνοι τζιχαντιστές, αποδομείται η αξιοπιστία της οργάνωσης και τίθεται όριο στην προσπάθειά της να στρατολογήσει νέες εφεδρείες.

Τα φονευθέντα στελέχη ήταν έμπειρα και ικανά και πολύ δύσκολα στην αντικατάσταση.

%20https://twitter.com/Syriawar2017/status/933561272335065089

https://twitter.com/CombatChris1/status/933544852809179136

https://twitter.com/FuryBlazing/status/933569568806600705

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/SyriaCivilDef/status/933391053268443137

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.