Παλαιστίνη: Οικογένεια εκτέλεσε μέλος της επειδή έδωσε πληροφορίες στους Ισραηλινούς!

Παλαιστίνη: Οικογένεια εκτέλεσε μέλος της επειδή έδωσε πληροφορίες στους Ισραηλινούς!

Στην παραδοχή της εκτέλεσης ενός μέλους της προχώρησε μια οικογένεια Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας και αυτό επειδή είχε βοηθήσει τους Ισραηλινούς να εντοπίσουν και να σκοτώσουν τρία υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, μεταξύ των οποίων και έναν συγγενή τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συγγενείς του Άχμεντ Μπαρχούμ αποκάλυψαν ότι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν στην πόλη Ράφα αφού πληροφορήθηκαν από μια οργάνωση ότι εκείνος παρείχε πληροφορίες στο Ισραήλ. Με βάση τις πληροφορίες αυτές, οι Ισραηλινοί εξαπέλυσαν μια αεροπορική επιδρομή εναντίον μελών της Χαμάς κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, το 2014.

«Δεδομένων των θρησκευτικών και ηθικών πεποιθήσεών μας εκτελέσαμε τον συνεργάτη (του εχθρού) Άχμεντ Μπαρχούμ αφού μας τον παρέδωσαν ομάδες της αντίστασης ανέφερε η οικογένεια, χωρίς να διευκρινίσει ποια οργάνωση τον είχε αιχμαλωτίσει.

Η οικογένεια υποστηρίζει ότι άκουσε την ομολογία του και είδε τα στοιχεία εναντίον του. Οι Μπαρχούμ είναι μια από τις μεγαλύτερες οικογένειες στη Ράφα και είναι γνωστοί για τους στενούς δεσμούς τους με παλαιστινιακές οργανώσεις που μάχονται το Ισραήλ.

Η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση που κυριαρχεί στον θύλακα, εξέδωσε ανακοίνωση επαινώντας την ενέργεια της οικογένειας και υπογραμμίζοντας «τους βαθιούς δεσμούς με την αντίσταση» κατά του Ισραήλ. Ο στρατός του Ισραήλ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Με τα χρόνια, το Ισραήλ ανέπτυξε ένα δίκτυο επαφών στα παλαιστινιακά εδάφη, εφαρμόζοντας μια προσέγγιση «μαστίγιου και καρότου» για να πείσει τους Παλαιστίνιους να αποκαλύπτουν πληροφορίες. Η Χαμάς έχει καταδικάσει σε θάνατο 109 ανθρώπους και εκτέλεσε τουλάχιστον 25 στη Γάζα από το 2007. Παλαιστινιακές και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη αυτού του είδους τις θανατικές καταδίκες και κάλεσαν τη Χαμάς αλλά και την Παλαιστινιακή Αρχή να καταργήσουν τη θανατική ποινή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.