ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

SDF: Ο ISIS δεν είναι παρόν στην Αφρίν – Στόχος της Άγκυρας να παραπλανήσει

SDF: Ο ISIS δεν είναι παρόν στην Αφρίν – Στόχος της Άγκυρας να παραπλανήσει

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της Άγκυρας πως o ISIS είναι παρόν και πολεμά στο μέτωπο της Αφρίν.

Οι SDF αναφέρουν ότι οι ισχυρισμοί των Τούρκων είναι ψευδείς, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι παραπλανεί την παγκόσμια κοινή γνώμη. «Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι παρόν στην Αφρίν», δήλωσε ο Ρεντούρ Χελίλ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των SDF, στο Reuters.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 260 μέλη της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί κατά την επιχείρησή του στην Αφρίν.

Ο Χελίλ πρόσθεσε επίσης ότι ο τουρκικός στρατός υπερβάλει σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά τον αριθμό των απωλειών στους κόλπους των SDF και των YPG. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ωστόσο ότι έχουν σκοτωθεί κάποια μέλη και των δύο δυνάμεων, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Χελίλ σημείωσε τέλος ότι οι SDF έχουν σκοτώσει δεκάδες στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων και του συμμαχικού τους Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αλλά δήλωσε ότι δεν γνωρίζει συγκεκριμένο αριθμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.