ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Oι Τούρκοι επιτέθηκαν στο συριακό Στρατό στο νότιο Αφρίν! – Μ.Τσαβούσογλου: «Κανείς δεν θα μας σταματήσει»

Oι Τούρκοι επιτέθηκαν στο συριακό Στρατό στο νότιο Αφρίν! – Μ.Τσαβούσογλου: «Κανείς δεν θα μας σταματήσει»

Oι τουρκικές ΕΔ επιτίθενται κατά των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων που συνεχίζουν να φτάνουν στην Αφρίν καθώς βομβαρδίζουν με μαζική χρήση πυροβολικού το προάστιο της πόλης, Jabal Ahlam όπως αναφέρει το λιβανέζικο Al-Mayadeen TV

Η Jabal Ahlam βρόσκεται στην βασική διαδρομή του συριακού Στρατού που οι δυνάμεις του έρχονται από το Χαλέπι.

Νωρίτερα δυνάμεις της Εθνοφυλακής μπήκαν στην Αφρίν και μένει να εισέλθει ο κύριος όγκος των συριακών στρατευμάτων. Η είσοδος θα καθυστερήσει λόγω των τουρκικών βομβαρδισμών

Ακόμα δεν έχουν υπάρξει αναφορές για αντεπίθεση των Σύρων κυβερνητικών και των μονάδων του κουρδικού YPG. Η επίθεση έλαβε χώρα στη νότια Αφρίν

Μαζί με τις κυβερνητικές δυνάμεις έσπευσαν από το Χαλέπι και πολλοί Κούρδοι εθελοντές του YPG.

Κούρδοι μαχητές γέμισαν λεωφορεία από το κουρδόφωνο προάστιο του Χαλεπίου Sheikh Maqsoud και έφτασαν πρώτοι στην περιοχή της Αφρίν. Τα λεωφορεία ταξίδεψαν διαμέσουν των συριακών γραμμών και έφτασαν στην Afrin από τις σιιτικές πόλεις Al-Zahra’a και Nubl.

Οι κάτοικοι της πόλης τους υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις δήλωσε ότι: Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προειδοποίησε σήμερα τη Δαμασκό ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αντιπαρατεθούν με συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που θα μπουν στην επαρχία Αφρίν για να προστατεύσουν τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

«Αν το καθεστώς μπαίνει εκεί για να εκκαθαρίσει την περιοχή από το PKK και την PYD (σ.σ. το συριακό κουρδικό κόμμα), τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως αν έρχεται για να υπερασπιστεί τις YPG τότε κανένας και τίποτα δεν θα σταματήσει τους Τούρκους στρατιώτες. Αυτό ισχύει για το Αφρίν, για τη Μανμπίτζ και για τις ανατολικές περιοχές του Ευφράτη», πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Αμάν της Ιορδανίας.

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή την ανακοίνωση, μέσω της κρατικής τηλεόρασης της Συρίας, ότι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να μπουν στην επαρχία του Αφρίν για να σταματήσουν τις τουρκικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο Sana «οι λαϊκές δυνάμεις θα φτάσουν στο Αφρίν εντός των επόμενων ωρών για να στηρίξουν τους κατοίκους απέναντι στην επίθεση του τουρκικού καθεστώτος».

Το πρακτορείο δεν έδωσε διευκρινίσεις για τη σύνθεση αυτών των “λαϊκών δυνάμεων”, ούτε ανέφερε κάποια ανάπτυξη του τακτικού συριακού στρατού.

Η Δαμασκός έχει καταγγείλει την «επιθετικότητα» της Τουρκίας στο Αφρίν αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε δηλώσει απερίφραστα ότι σκοπεύει να παρέμβει.

Την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής των YPG Σιπάν Χάμο είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις των οποίων ηγείται δεν έχουν “κανένα πρόβλημα” αν επέμβει ο συριακός στρατός «για να υπερασπιστεί το Αφρίν και τα σύνορα απέναντι στην τουρκική κατοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.