ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κι άλλοι Σύροι παραστρατιωτικοί NDF έφτασαν στην Αφρίν

Κι άλλοι Σύροι παραστρατιωτικοί NDF έφτασαν στην Αφρίν

Συνεχίζουν να καταφθάνουν παραστρατιωτικές μονάδες από την Δαμασκό στην Αφρίν.

Η νέα αυτή ανάπτυξη σημειώθηκε μία ημέρα μετά την άφιξη πολλών αυτοκινητοπομπών των «λαϊκών δυνάμεων» στο Αφρίν, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) με στόχο την «προστασία» του θύλακα, επεσήμανε το Παρατηρητήριο και Κούρδοι αξιωματούχοι.

«Δεκάδες μαχητές πιστοί στο καθεστώς εισήλθαν στην περιοχή του Αφρίν» την Τετάρτη δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Η Άγκυρα, που εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν, ανακοίνωσε χθες ότι θεωρεί «νόμιμο στόχο» οποιαδήποτε ομάδα σπεύσει για να συνδράμει τη YPG, «μια τρομοκρατική οργάνωση», σύμφωνα με εκείνη,

Λίγο μετά την άφιξη τους την Τρίτη στο Αφρίν οι πρώτες φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έγιναν στόχος του τουρκικού πυροβολικού, μετέδωσε το πρακτορείο SANA.

Εξάλλου το συριακό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε σήμερα ότι «νέες μονάδες των λαϊκών δυνάμεων έφτασαν στο Αφρίν για να στηρίξουν τους κατοίκους του έναντι στην επιθετικότητα του τουρκικού καθεστώτος».

Τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν τους φιλοκυβερνητικούς μαχητές «λαϊκές δυνάμεις», ενώ η YPG κάνει λόγο για «στρατιωτικές δυνάμεις» που εστάλησαν από τη συριακή κυβέρνηση για να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι τουρκικές δυνάμεις και οι ομάδες των Σύρων ανταρτών που στηρίζει η Άγκυρα έχουν καταλάβει 49 περιοχές στη μεθόριο χωρίς όμως να έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εισέλθουν πιο βαθιά στο Αφρίν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.