Βίντεο στη δημοσιότητα που καταγράφει την τουρκική επίθεση κατά φάλαγγας στην Αφρίν

Βίντεο στη δημοσιότητα που καταγράφει την τουρκική επίθεση κατά φάλαγγας στην Αφρίν

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει την επίθεση κατά φάλαγγας 30-40 οχημάτων στην Αφρίν της Συρίας.

Σε μια κίνηση προπαγάνδας υπέρ της επιχείρησης με την ειρωνική ονομασία «Κλάδος Ελαίας» που εξαπέλυσε στις 21 Ιανουαρίου κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών η Άγκυρα λέει ότι οι δυνάμεις της χτύπησαν την αυτοκινητοπομπή κάπου 15 χλμ νοτιοανατοικά της Αφρίν επειδή μετέφερε «πολεμοφόδια και όπλα στους τρομοκράτες» του YPG και του «Ισλαμικού Κράτους», επισημαίνοντας ότι ελήφθησαν μέτρα για να μην υπάρξουν απώλειες μεταξύ αμάχων.

Συριακά ΜΜΕ, ωστόσο, λένε ότι οι Τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε κομβόι που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Αφρίνα και ότι υπάρχουν θύματα.

Δριμεία κριτική ασκεί την ίδια ώρα στην Άγκυρα η Human Rights Watch κατηγορώντας τον τουρκικό στρατό ότι βομβαρδίζει αδιακρίτως με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 26 άμαχοι, ανάμεσά τους και 17 παιδιά, σε τρεις επιθέσεις στα τέλη Ιανουαρίου στην Αφρίν. Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη κάλεσε την Τουρκία να διεξάγει έρευνα για τα καταγγελλόμενα περιστατικά και να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα.

Σύμφωνα με αρκετές εκτιμήσεις τουλάχιστον 120 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής κατά την τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.