Στο ζενίθ οι πωλήσεις όπλων της Γερμανίας προς τη Τουρκία μετά την επίθεση στην Αφρίν

Στο ζενίθ οι πωλήσεις όπλων της Γερμανίας προς τη Τουρκία μετά την επίθεση στην Αφρίν

Το γερμανικό μέσο «Deutsche Welle», μετέδωσε ότι η Γερμανία έχει εγκρίνει περισσότερες άδειες εξαγωγής όπλων προς την Τουρκία κατά τη διάρκεια των πενήντα τεσσάρων ημερών από την έναρξη της τουρκικής επίθεσης εναντίον του υπο κουρδικής κατοχής θύλακα της Αφρίν από όσες είχαν εγκριθεί συνολικά όλο το 2017.

Ενώ το 2017 είχαν εγκριθεί από την Γερμανία μόνο δεκατέσσερις (14) άδειες για την πώληση όπλων συνολικής αξίας τριών εκατομμυρίων εξακοσίων χιλιάδων (3,6) ευρώ («€»), είκοσι (20) άδειες αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων χιλιάδων (4,4) € έχουν εγκριθεί από την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης στην Αφρίν.

Αυτό συνέβη παρά την ανακοίνωση της Γερμανία τον Φεβρουάριο για την προσωρινή αναστολή των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία εως ότου ο Γερμανός δημοσιογράφος τουρκικής καταγωγής Ντενιζ Γιουκζέλ αποφυλακίστηκε από τις τουρκικές φυλακές την 16η Φεβρουαρίου.

Αυτές οι πωλήσεις όπλων περιλαμβάνουν τυφέκια, τεθωρακισμένα οχήματα, ρουκέτες, ανεπάνδρωτα στρατιωτικά οχήματα και τεχνολογίες επιτήρησης, μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Ο βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων , Ομιντ Νουριπούρ, κατηγόρησε την γερμανική κυβέρνηση ότι εχει παραπλανήσει την κοινή γνώμη σχετικά με αυτό το θέμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η γερμανική κυβέρνηση συστηματικά παραπλανά την κοινή γνώμη», δήλωσε. «Η έγκριση εξαγωγών που δόθηκε απο το υπουργείο εχει θέσει υπο αμφισβήτηση την αξιοπιστία της νέας κυβέρνησης λόγω της δυσανάλογής εισβολής της Τουρκίας στην βόρεια Συρία, και έχει αποκαλυφθεί ότι οι υποσχέσεις για περιορισμό των αμυντικών εξαγωγών δεν είχαν κανένα απολύτως νόημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.