Αγκυρα προς ΗΠΑ: «Στα χέρια μας τα όπλα που δώσατε στους Κούρδους για να μας πολεμήσουν»

Αγκυρα προς ΗΠΑ: «Στα χέρια μας τα όπλα που δώσατε στους Κούρδους για να μας πολεμήσουν»

Η Άγκυρα σε ανακοίνωσή της σήμερα βάλλει εμμέσως κατά των ΗΠΑ για τον εξοπλισμό του YPG αφού όπως είπε «τα περισσότερα από τα όπλα που είχαν χρησιμοποιούσαν οι Κούρδοι τρομοκράτες τους είχαν δοθεί από τις ΗΠΑ και πλέον βρίσκονται στα χέρια του τουρκικού Στρατού».

Είσης ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, δήλωσε ότι «Οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα παραμείνουν στην πόλη Αφρίν, αλλά θα αφήσουν την πόλη σε αυτούς που τους ανήκει πραγματικά».

Ουσιαστικά θα αποσυρθούν στα προάστια και θα αφήσουν μια κουρδική πολιτοφυλακή από φιλότουρκους Κούρδους και βέβαια τον FSA στον πόλη.

Ο Μποζντάγ πρόσθεσε επίσης μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι «Η Τουρκία μείωσε σημαντικά τις απειλές στα σύνορά της μετά την κατάληψη της πόλης Αφρίν».

Την ίδια ώρα Κούρδος αξιωματούχος του YPG που υπέστη τεράστια στρατηγική ήττα δήλωσε ότι περισσότεροι από 200.000 από τους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από την Αφρίν εξαιτίας της τουρκικής επίθεσης και αυτή, δεν έχουν καταφύγιο ούτε πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό στις γύρω περιοχές και χρήζουν βοήθειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτοί που έχουν αυτοκίνητα κοιμούνται σε αυτά, αυτοί που δεν έχουν κοιμούνται κάτω από τα δέντρα μαζί με τα παιδιά τους» δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο Χέβι Μουστάφα, υψηλόβαθμο στέλεχος της κουρδικής πολιτικής αρχής στην περιοχή της Αφρίν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.