To Ισραήλ παραδέχτηκε τον βομβαρδισμό πυρηνικού αντιδραστήρα στη Συρία (φωτό,βίντεο)

To Ισραήλ παραδέχτηκε τον βομβαρδισμό πυρηνικού αντιδραστήρα στη Συρία (φωτό,βίντεο)

Το Ισραήλ παραδέχτηκε δημόσια, δια στόματος του υπουργού πληροφοριών, πως κατέστρεψε με αεροπορική επίθεση το 2007, έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στη Συρία.

Όπως δήλωσε, το γεγονός είναι «ξεκάθαρο μήνυμα» στο Ιράν ότι το Τελ Αβίβ δεν θα επιτρέψει στους εχθρούς του να κατέχουν πυρηνικά όπλα. Μάλιστα, η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε και λεπτομέρειες της αεροπορικής επίθεσης, που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σε μια μυστική επιχείρηση, που έχει προκαλέσει σενάρια συνομωσίας για μια δεκαετία, το Ισσραήλ έστειλε τέσσερα F-16 στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007, για να βομβαρδίσει το ημιτελές εργοστάσιο του Αλ Κουμπάρ, κοντά στο Ντέιρ εζ-Ζορ.

Σε διαβαθισμένα στιγμιότυπα, φωτογραφίες και έγγραφα φαίνεται ότι το ισραήλ παρακολουθούσε το σημείο για πολλά χρόνια και φοβόταν ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει μέσα σε λίγους μήνες. Μετά από τέσσερις ώρες επιχείρησης, ο αντιδραστήρας καταστράφηκε και η ζημιά ήταν «μη αναστρέψιμη».

Η παραδοχή ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την επίθεση έρχεται μετά τις πολλαπλές προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου προς τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για το Ιράν, σύμμαχο της Συρίας.

Ο υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ, Γίσραελ Κατζ απηύθυνε άμεση προειδοποίηση στο Ιράν μέσω twitter, λέγοντας ότι οι αποκαλύψεις αποτελούν «καθαρό μήνυμα» ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να επιτρέψει «πυρηνικά όπλα σε χώρες όπως το Ιράν, που απειλούν την ύπαρξή του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.