«Βροχή» Patriot κατά βαλλιστικού βλήματος των Χούθι

«Βροχή» Patriot κατά βαλλιστικού βλήματος των Χούθι

Οι Χούθι πλέον αποτελούν άμεση απειλή και για το ίδιο το Ριάντ αφού το χθεσινό μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από του σιίτες της Υεμένης κόστισε την ζωή ενός Αιγύπτιου, κάτοικου της σαουδαραβικής πρωτεύουσας, ενώ τραυματίστηκαν και δύο συμπατριώτες του

Την απώλεια ανακοίνωσε ο συνασπισμός των σουνιτικών αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει επέμβει στον πόλεμο στην Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015.

Οι Χούθι εκτόξευσαν ένα πύραυλο εναντίον του σαουδαραβικού εδάφους αργά το βράδυ της Κυριακής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της συμμαχίας συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλκι

https://twitter.com/RealNewsLine/status/978192888214491136

Ο εκπρόσωπος της συμμαχίας διαβεβαίωσε ότι ο πύραυλος αναχαιτίστηκε και διευκρίνισε ότι ο θάνατος και οι τραυματισμοί σημειώθηκαν μέσα σε σπίτι που χτυπήθηκε από συντρίμμια των πυραύλων!

Ακόμα και έτσι όμως είναι η πρώτη φορά που οι Χούθι κτυπούν την «καρδιά» της Σαουδικής Αραβίας και προξενούν απώλειες.

«Χάρις στις σαουδαραβικές βασιλικές αμυντικές δυνάμεις και οι επτά βαλλιστικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν. Σύμφωνα με τις πρωταρχικές πληροφορίες η αναχαίτιση είχε ως αποτέλεσμα θραύσματα να πέσουν σε κατοικημένες περιοχές και στοίχσαν την ζωή ενός Αιγύπτιου κατοίκου συμπεριλαμβανομένου τις υλικές ζημιές σε κατοικίες των οποίων οι λεπτομέρειες σύντομα θα ανακοινωθούν» είπε ο Συνταγματάρχης Τurki Al Maliki, εκπρόσωπος των σαουδαραβικών δυνάμεων.

H πυραυλική επίθεση των Χούθι προξένησε μεγάλη έκπληξη και στις ΗΠΑ. Ο αμερικανικός Τύπος αναφέρθηκε και αυτός στην απώλεια που προξένησαν στην πρωτεύουσα του βασιλείου των Σαούντ οι Χούθι.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι που χρησιμοποιούν είναι σοβιετικής κατασκευής αλλά και ιρανικής.

Στο μέτωπο της Υεμένης οι Χούθι εξαπέλυσαν την μεγαλύτερη επίθεσή τους στο βόρειο τμήμα της χώρας επιχειρώντας να καταλάβουν μια στρατηγική οροσειρά κοντά στην Sanaa

Επιτέθηκαν στα όρη Yam που βρίσκονται στην επαρχία Nihm στην περιφέρεια Sanaa

Μπόρεσαν να προελάσουν καταλαμβάνοντας διάφορα σημεία των βουνών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των πιστών του

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.