ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Το ρωσικό drone Granat-4 που κατέπεσε στη Συρία πραγματοποιούσε υποκλοπές επικοινωνιών

Το ρωσικό drone Granat-4 που κατέπεσε στη Συρία πραγματοποιούσε υποκλοπές επικοινωνιών

Ρωσικό drone τύπου Granat-4, το οποίο έφερε εξοπλισμό υποκλοπής επικοινωνιών (COMINT) κατέπεσε στην Μπόσρα που βρίσκεται στη βόρεια Συρία. Σύμφωνα με συριακές πηγές το drone εκτελούσε αποστολή παρακολούθησης επικοινωνιών για κατάδειξη στόχων πυροβολικού.

Το drone μπορεί να εντοπίσει τα σημεία από όπου γίνονται κλήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου και σήματα ασυρμάτων και να μεταδώσει τις συντεταγμένες των εχθρικών θέσεων ώστε να πληγούν με ακρίβεια. Ο εντοπισμός και η υποκλοπή σημάτων αφορά σήματα κινητών τηλεφώνων και άλλων συστημάτων επικοινωνιών.

Το Granat-4 σχεδιάστηκε από τη ρωσική Izhmash-Unmanned Systems. Το drone έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 30 κιλών και μέγιστο μεταφερόμενο φορτίο 3 κιλών. Έχει μήκος 2,4 μ. και εκπέτασμα 3,2 μ. και μέγιστη ταχύτητα 145 χ.α.ω. ενώ η ταχύτητα πλεύσης είναι 90 χ.α.ω. Έχει ακτίνα δράσης 70 χλμ. και οροφή 11.500 ποδών.

Κάθε μονάδα αποτελείται από δύο drones, ανταλλακτικό εξοπλισμό και σύστημα ελέγχου επί οχήματος KAMAZ-4350, δύο κοντέινερ μεταφοράς και έναν καταπέλτη. Σύμφωνα με το TASS η Izhmash-Unmanned Systems κατασκευάζει διαφόρων τύπων drones, συμπεριλαμβανομένων των Granat 1 έως και 6 και τα Mukha και Tachyon.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα Granat έχουν δοκιμαστεί στις δύσκολες συνθήκες του Παμίρ και έχουν πετάξει σε ύψους 3.500 μ. σε θερμοκρασία άνω των 50 βαθμών Κελσίου. Έχουν επίσης δοκιμαστεί στη Ρωσία και στην Αρμενία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.