ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Oι Τούρκοι εξισλαμίζουν με την βία τους Κούρδους Γιαζίντι στην Αφρίν

Oι Τούρκοι εξισλαμίζουν με την βία τους Κούρδους Γιαζίντι στην Αφρίν

Ο τουρκικός κατοχικός στρατός στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, με τους τζιχαντιστές μισθοφόρους του, πιέζουν τους Κούρδους ζωροαστριστές Γιαζίντι που παραμένουν στην τουρκοκρατούμενη περιοχή να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar News Agency (ANHA).

Επικαλούμενο μαρτυρίες κατοίκων της Aφρίν, το ANHA μεταδίδει ότι Τούρκοι στρατιώτες και τζιχαντιστές οδηγούν με τη βία τους Γιαζίντι σε τζαμιά και τους αναγκάζουν να προσευχηθούν.

Επίσης, υποχρεώνουν τις γυναίκες των Γιαζίντι να φορέσουν μαντίλες και να δηλώσουν πίστη στη μουσουλμανική θρησκεία.

Τα περιστατικά αυτά συμβαίνουν στις περιοχές της Εφρίν που κατοικούνται από Γιαζίντι, δηλαδή στα χωριά της Σέρα και τις Τζιντίρες. Πρόκειται συνολικά για 20 χωριά και οικισμούς που κατοικούνται από Γιαζίντι.

Οι Κούρδοι λένε ότι αυτές οι πρακτικές είναι όμοιες με εκείνες που εφάρμοσε το Ισλαμικό Κράτος όταν επιτέθηκε τον Αύγουστο του 2014 στον θύλακα των Κούρδων Γιαζίντι γύρω από την πόλη Σιντζάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, στην επαρχία της Νινευή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Γιαζίντι, που διατηρούν μια εκδοχή της αρχαίας κουρδικής ζωροαστρικής θρησκείας, θεωρούνται από τους φανατικούς σουνίτες μουσουλμάνους «άθεοι», «ειδωλολάτρες» και «σατανιστές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.