Σομαλία: Αμερικανική αεροπορική επιδρομή με πέντε νεκρά μέλη της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ

Σομαλία: Αμερικανική αεροπορική επιδρομή με πέντε νεκρά μέλη της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ

Αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησαν αμερικανικές δυνάμεις, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων, ευρείας κλίμακας επιχειρήσεων εναντίον των ανταρτών, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους πέντε μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, όπως ανακοίνωσε το μικτό διοικητήριο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την Αφρική (USAFRICOM).

Η επιδρομή έγινε στην Ελ Μπούουρ, στην κεντρική Σομαλία, περίπου 400 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, ανέφερε ανακοίνωση της AFRICOM, που δεν δίνει άλλες διευκρινίσεις για την επιχείρηση. Ένα αυτοκίνητο καταστράφηκε, ενώ δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων, ανέφερε ο αμερικανικός στρατός.

Η αμερικανική επιδρομή διεξήχθη την ίδια ημέρα που μέλη της Σεμπάμπ, οργάνωσης που ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, εξαπέλυσαν έφοδο εναντίον βάσης των δυνάμεων της Αφρικανικής Ένωσης έξω από το Μογκαντίσου. Στην έφοδο αυτή σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη των ένοπλων δυνάμεων της Ουγκάντας και τραυματίστηκαν άλλα έξι, ανέφερε πηγή προσκείμενη στις σομαλικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Αυτή ήταν η έβδομη αμερικανική επιδρομή από την αρχή της χρονιάς εναντίον της Σεμπάμπ, η οποία προσπαθεί από το 2007 να ανατρέψει την κυβέρνηση της Σομαλίας, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα. Οι τζιχαντιστές εξαπολύουν πολύ συχνά επιθέσεις με αυτοκίνητα και φορτηγά παγιδευμένα με εκρηκτικά εναντίον στρατιωτικών, κυβερνητικών και πολιτικών στόχων.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν εντείνει τη δράση τους στη χώρα στο Κέρας της Αφρικής αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε πέρυσι πολύ πιο χαλαρούς τους κανόνες εμπλοκής τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.