Οι Χούθι συνεχίζουν να πλήττουν τη Σ. Αραβία με βαλλιστικούς πυραύλους

Οι Χούθι συνεχίζουν να πλήττουν τη Σ. Αραβία με βαλλιστικούς πυραύλους

Σε ανακοίνωση πως τα σαουδαραβικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν έναν πύραυλο, που οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης είχαν εκτοξεύσει με στόχο τις δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου της σαουδαραβικής εταιρείας Aramco, προχώρησε η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Συντρίμμια έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές όταν ο πύραυλος, ο οποίος εκτοξεύθηκε εναντίον της νοτιοδυτικής σαουδαραβικής πόλης Τζιζάν, καταστράφηκε περί τις 21:30, πάντως δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε ζημιές, δήλωσε ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, εκπρόσωπος της συμμαχίας.

Η Aramco ανέφερε μέσω Twitter ότι οι εγκαταστάσεις της στη Τζιζάν είναι ασφαλείς και λειτουργούν κανονικά. Προ ημερών οι Χούθι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, εξαπέλυσαν μια ομοβροντία πυραύλων εναντίον στόχων στη Σαουδική Αραβία, που το Ριάντ ανακοίνωσε ότι αναχαιτίστηκαν.

Συντρίμμια ενός πυραύλου έπεσαν σε σπίτι στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αιγύπτιος μετανάστης εργαζόμενος. Αυτός ήταν ο πρώτος θάνατος στη σαουδαραβική πρωτεύουσα που οφειλόταν στον πόλεμο στην Υεμένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν, τον μεγάλο αντίπαλό της στην περιοχή, ότι προμηθεύει τους Χούθι με πυραύλους και υλικά για την κατασκευή τους, κατηγορία που ενστερνίζεται η Ουάσινγκτον. Η Τεχεράνη το αρνείται, όπως και οι Χούθι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.