ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Ριάντ «under fire»: Αναχαιτίστηκαν 2(;) βαλλιστικοί πύραυλοι των Χούθι – Εκρήξεις στο κέντρο της πόλης

Το Ριάντ «under fire»: Αναχαιτίστηκαν 2(;) βαλλιστικοί πύραυλοι των Χούθι – Εκρήξεις στο κέντρο της πόλης

To Ριάντ για άλλη μια φορά βρέθηκε στο «στόχαστρο» των Χούθι της Υεμένης και η σαουδαραβική αεράμυνα αναχαίτισε δύο βαλλιστικούς πυραύλους όπως ισχυρίζεται η κρατική τηλεόραση El Ekhbariya.

Όμως μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ήχος ισχυρών εκρήξεων είχε ακουστεί νωρίτερα στο κέντρο της πόλης. Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι είδαν τέσσερις εκρήξεις.

https://twitter.com/AmichaiStein1/status/994134381227905024

Νωρίτερα, το σαουδαραβικής ιδιοκτησίας τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε πως οι δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισαν έναν πύραυλο πάνω από τη Ριάντ. Εάν αυτό αληθεύει τότε υπάρχει ένας πύραυλος ο οποίος δεν αναχαιτίστηκε και πιθανότατα βρήκε στόχο κάπου στην πόλη

Δεν διευκρινίστηκε ποιος εκτόξευσε τους πυραύλους αλλά είναι σαφές από που προήλθαν

https://twitter.com/PushBackNow/status/994138422871773184

Τους τελευταίους μήνες οι Χούθι από την Υεμένη, όπου η Σαουδική Αραβία έχει εισβάλει εδώ και τρία χρόνια, έχουν στοχοποιήσει πολλές φορές το Ριάντ με πυραύλους.

https://twitter.com/RudawEnglish/status/994137876517486594

Να σημειώσουμε ότι οι Χούθι είναι Σιίτες και πρόσκεινται στο Ιράν. Είναι πολύ πιθανό να είναι μια έμμεση απάντηση στην επίθεση του Ισραήλ κατά ιρανικών στόχων στην Συρία που έλαβε χώρα το βράδι.

Σήμερα η φιλική προς τους Χούθι ιστοσελίδα Al-Masirah είπε πως οι πύραυλοι είχαν ως στόχο «οικονομικούς στόχους» στο Riyadh.

Εκπρόσωπος της Σ.Αραβίας είπε πως «οι εχθρικές ενέργειες έγιναν από τις ιρανοκίνητες δυνάμεις των Houthi militia και αποδεικνύουν την ανάμειξη του ιρανικού καθεστώτος στην Υεμένη».

Ακολουθεί βίντεο από την προηγούμενη πυραυλική επίθεση των Χούθι εναντίον του Ριάντ στα τέλη Μαρτίου.

Πάντως μια πηγή που δεν έχει επιβεβαιωθεί αναφέρει 3 βαλλιστικούς πυραύλους

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/kjibi98/status/994136901534789632

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.