ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κινεζικά βομβαρδιστικά τύπου Xian H-6K για πρώτη φορά σε αεροπορική βάση της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας

Κινεζικά βομβαρδιστικά τύπου Xian H-6K για πρώτη φορά σε αεροπορική βάση της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας

Στρατηγικά βομβαρδιστικά προσγείωσε για πρώτη φορά σε αεροπορικής τους βάση σε νήσο της Νότιας Κινεζικής θάλασσας το Πεκίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Κινεζικό Υπουργείο Άμυνας στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου Xian H-6K του 36ου Σμήνους που εδρεύει σε αεροπορική βάση της βόρειας επαρχίας Shaanxi πέταξαν στην αεροπορική βάση της νήσου Woody η οποία ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα Paracels της Νότιας Κινεζικής θάλασσας.

Το εν λόγω νησί βρίσκεται 409 χλμ από τις βιετναμικές ακτές, 792 χλμ από τις ακτές των Φιλιππίνων και 297 χλμ από τις ακτές της νήσου Χαινάν η οποία ανήκει στην Κίνα και είναι η βάση των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων του Κινεζικού Ναυτικού.

Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν προσαπογειώσεις στην βάση της νήσου Woody και όπως αναφέρθηκε το Σμήνος προήλθε από την Βόρεια Διοίκηση Στρατηγικών βομβαρδιστικών. Η Κινεζική Αεροπορία διαθέτει τρείς Μεραρχίες Στρατηγικών βομβαρδιστικών στην Βόρεια, Ανατολική και Νότια Διοίκηση.

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Xian H-6K έχουν εμβέλεια 2.200 μίλια και φέρουν τους πυραύλους cruise KD-20 & KD-63 σε έξι εξωτερικά σημεία. Αυτή την περίοδο το στρατηγικό βομβαρδιστικό δοκιμάζει τον υπό ανάπτυξη πύραυλο cruise δύο σταδίων τύπου CH-AS-X-13 ο οποίος έχει εμβέλεια 1.900 μίλια.

Με την ανάπτυξη του συγκεκριμένου στρατηγικού βομβαρδιστικού σε μια αεροπορική βάση στην Νότια Κινεζική θάλασσα η Κίνα προσπαθεί να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των γειτονικών χωρών και πιο ειδικά του Βιετνάμ και των Φιλιππίνων των οποίων οι ακτές απέχουν 409 χλμ και 792 χλμ αντίστοιχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτιμάται ότι το επόμενο βήμα της Κίνας θα είναι μία ανάλογη επιχείρηση στις αεροπορικές βάσεις που το Πεκίνο έχει κατασκευάσει στα νησιά Spartly, τα οποία βρίσκονται στην κυριολεξία στην καρδιά της θάλασσας της Νότιας Κίνας και διεκδικούνται από το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, το Μπρουνέι, και την Μαλαισία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.