ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κατασκευή άλλων 6 πυρηνικών υποβρυχίων Borei-A για τη Ρωσία μετά το 2023

Κατασκευή άλλων 6 πυρηνικών υποβρυχίων Borei-A για τη Ρωσία μετά το 2023

Η Ρωσία σκοπεύει μετά το 2023 να κατασκευάσει έξι πυρηνικά στρατηγικά υποβρύχια τύπου Borei-A. Αυτή την πληροφορία μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή στο στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα, επισημαίνοντας ότι με την ολοκλήρωση της κατασκευής τους ο στόλος των πυρηνικών στρατηγικών υποβρυχίων θα αποτελείται από 14 υποβρύχια.

Πρόσφατα είχε ανακοινωθεί ότι από το 2018 θα αρχίσει ο σχεδιασμός των εξελιγμένων υποβρυχίων τύπου 955Β και η κατασκευή τεσσάρων παρόμοιων υποβρυχίων. Ωστόσο «μετά την μελέτη των προτάσεων που αφορούσαν την κατασκευή των πυρηνικών υποβρυχίων Borei-B, ελήφθη η απόφαση να ακυρωθεί η κατασκευή τους, επειδή δεν ανταποκρίνονταν στο κριτήριο ‘κόστος –απόδοση’» και «ως τελική λύση για το κρατικό εξοπλιστικό πρόγραμμα έως το 2027 συμπεριελήφθησαν τα υποβρύχια Borei-A» φέρεται να δήλωσε η εν λόγω πηγή.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι «η κατασκευή της νέας σειράς υποβρυχίων θα ξεκινήσεις μετά το 2023».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επισημαίνει στο τηλεγράφημα του, ότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της εν λόγω πληροφορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.