ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επίκειται τουρκική εισβολή στο Β. Ιράκ – Αντιδρά η Βαγδάτη αλλά…

Επίκειται τουρκική εισβολή στο Β. Ιράκ – Αντιδρά η Βαγδάτη αλλά…

Την έναρξη επιχειρήσεων στο Ιράκ ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ λέγοντας πως τουρκικές δυνάμεις είναι εγκατεστημένες δεκάδες χιλιόμετρα εντός του ιρακινού εδάφους.

Οι επιχειρήσεις όπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός εντάσσονται στο πλαίσιο της απώθησης των δυνάμεων του ΡΚΚ στα όρη Qandil βάζοντας «φωτιά» για ακόμη μια φορά στις σχέσεις με την ιρακινή κυβέρνηση.

Στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή η Άγκυρα υποστηρίζει πως βρίσκεται το αρχηγείο του ΡΚΚ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα μετά το πέρας της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» τώρα οι τουρκικές δυνάμεις στρέφουν την προσοχή τους κατά του ΡΚΚ «προκειμένου οι δυνάμεις του να μην διεισδύουν πλέον στην Τουρκία», όπως είπε ο Γιλντιρίμ.

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε απειλήσει ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα κτυπήσουν και στην περιοχή του Sinjar εάν η ιρακινή κυβέρνηση δεν καταφέρει να καθαρίσει την περιοχή από τις μονάδες του ΡΚΚ όπως είπε.

Την ίδια ώρα ο Ιρακινός πρωθυπουργός Haider al-Abadi κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ λέγοντας πως τουρκικές δυνάμεις δραστηριοποιούνται τα τελευταία 30 χρόνια στο βόρειο Ιράκ, γεγονός όπως είπε “απαράδεκτο”. .

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία επίθεση σε ιρακινό έδαφος έστω και η Τουρκία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Συνιστύμε στη γειτονική Τουρκία να μείνει μακριά απο το έδαφός μας» δήλωσε ο Ιρακινός πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.