ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο συριακός στρατός βομβαρδίζει την Ντεράα και καλεί τους πολίτες να διώξουν τους ισλαμιστές

Ο συριακός στρατός βομβαρδίζει την Ντεράα και καλεί τους πολίτες να διώξουν τους ισλαμιστές

Κυβερνητικά ελικόπτερα έριξαν βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά σήμερα στην πόλη Ντεράα για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, έγινε γνωστό από αντάρτη και έναν παρατηρητή του πολέμου, επεκτείνοντας την επίθεση που διεξάγει το καθεστώς στη νοτιοδυτική Συρία.

Μαζί με τα γεμάτα βόμβες βαρέλια, τα ελικόπτερα έριξαν φέιγ-βολάν που αναφέρουν ότι φθάνει ο στρατός και καλούν τους ανθρώπους να «διώξουν με τις κλωτσιές τους τρομοκράτες όπως έκαναν τα αδέλφια σας στην Ανατολική Γούτα», ανέφεραν οι πηγές.

Η περιοχή είναι πολιτικά ευαίσθητη επειδή βρίσκεται κοντά στο Ισραήλ και την Ιορδανία και ισχύει εκεί μια συμφωνία «αποκλιμάκωσης» που έχει συναφθεί μεταξύ των ΗΠΑ, της Ιορδανίας και της Ρωσίας, συμμάχου της συριακής κυβέρνησης.

Η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και τους Ρώσους συμμάχους του ότι θα υπάρξει απάντηση αν παραβιασθεί η συμφωνία, όμως αντάρτες λένε πως οι Αμερικανοί έχουν πει και στους ίδιους να μην περιμένουν οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη από τις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Μόσχα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, πως Ρώσοι αξιωματούχοι ελπίζουν να συζήτήσουν σύντομα το θέμα της νοτιδυτικής Συρίας με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον και χωριστά με την Ιορδανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.