ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσία: Σχέδια για την αναβίωση γιγαντιαίων πυρηνικών τορπιλών για καταστροφή ναυτικών βάσεων

Ρωσία: Σχέδια για την αναβίωση γιγαντιαίων πυρηνικών τορπιλών για καταστροφή ναυτικών βάσεων

Η Ρωσία έχει σχέδια για την αναβίωση του έργου εξέλιξής των πολύ ισχυρών πυρηνικών τορπιλών, ανέφερε σε συνέντευξη o Σαμίλ Αλίγεφ, ένας από τους διακεκριμένους ειδικούς της Ρωσίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “RIA Novosti”.

Σύμφωνα με το “RIA Novosti”, το οποίο επικαλείται τον επιστήμονα, η Ρωσία αναθεωρεί την ιδέα του ακαδημαϊκού Αντρέι Σακχάροφ να δημιουργηθεί μια πολύ ισχυρή τορπίλη με πυρηνική κεφαλή.

“Τώρα υπάρχει μια τάση για επιστροφή στις ιδέες που δεν είχαν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν. Τώρα οι απόψεις του Σακχάροφ σχετικά με τη παραγωγή τορπιλών μήκους 24 μέτρων, 1,2 μ. διαμέτρου με μια πυρηνική κεφαλή και βεληνεκές 50 χιλιομέτρων, θα εξεταστούν εκ νέου”, δήλωσε ο Σαμιλ Αλιγέφ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην Σοβιετική Ένωση υπήρχε το έργο των υπερ-τορπιλών για χρήση εναντίον ναυτικών βάσεων των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ), όπως επίσης και την προσβολή παραθαλάσσιων πόλεων. Η έκρηξη της βόμβας μπορεί να προκαλέσει ένα γιγάντιο κύμα – ένα τσουνάμι που θα καταστρέψει οτιδήποτε πάνω στην ακτή και ακόμα πιο μακρυά απο την ακτογραμμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σαμιλ Αλιγεφ επεσήμανε επίσης οτι η ιδέα στην ΕΣΣΔ “δεν πραγματοποιήθηκε επειδή δεν λειτουργούσε σωστά, απλά δεν υπήρχαν χρήματα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.