ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

6 νεκροί μετά από σφοδρές συγκρούσεις ισλαμιστών με δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής στο Μάλι της Αφρικής

6 νεκροί μετά από σφοδρές συγκρούσεις ισλαμιστών με δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής στο Μάλι της Αφρικής

Επίθεση Ισλαμιστών με ρουκέτες και εκρηκτικά στην έδρα της αντιτρομοκρατικής ομάδας G5 του Σαχέλ της Δυτικής Αφρικής στο κεντρικό Μάλι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους .

Η επίθεση έγινε στην πόλη Σεβάρ ενώ υπήρξε και ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα SITE, η οποία παρακολουθεί τη δράση των τζιχαντιστών παγκοσμίως παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Μάλι ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση την οποία χαρακτήρισε επίθεση αυτοκτονίας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο στόχαστρο η έδρα της αντιτρομοκρατικής ομάδας G5 του Σαχέλ.

Η επίθεση έρχεται λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν με ηγέτες της Αφρικανικής Ένωσης στη Μαυριτανία, με την περιφερειακή εξτρεμιστική απειλή στην ημερήσια διάταξη.

Η δύναμη G5 Σαχέλ που αριθμεί 5.000 άτομα δημιουργήθηκε πέρυσι για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών και περιλαμβάνει το Μάλι, τη Μπουρκίνα Φάσο, το Τσαντ, τον Νίγηρα και τη Μαυριτανία. Έχει λάβει εκατομμύρια δολάρια ως βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Σαουδική Αραβία και άλλα κράτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίθεση σημειώνεται ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στο Μάλι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.